-500 γρ. ρεβίθια χοντρά
-2 πιπεριές Φλωρίνης
-2 ξερά κρεμμύδια
-3 σκελίδες σκόρδο
-1-2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-λίγη γλυκεία πάπρικα
-αλάτι, πιπέρι
-150 γρ φέτα τριμμένη
-ελαιόλαδο
-1 κούπα χυμό ντομάτας, από φρέσκες ή κονκασέ
-1 πρέζα ζάχαρη
Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδύς σε νερό με σόδα. Ξεπλένουμε το πρωί να φύγει η σόδα.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Μαραίνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο νεράκι ώσπου να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να βράσουν.
Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια και τις ψήνουμε στο γκριλ. Όλα τα υλικά τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δέσουν μεταξύ τους.
Βάζουμε τα ρεβίθια , τα λαχανικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τη φέτα και σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα.
Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να κάνει το φαγητό ξεροψημένη κρούστα.