60 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, Πιπέρι
200 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
80 γρ. τυρί cheddar, τριμμένη
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει, σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι για να καραμελώσει, προσθέτουμε τα λαχανάκια, το μπέικον και σοτάρουμε για άλλα 6 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2 λεπτά να πάρει βράση. Αδειάζουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα υλικά του τηγανιού σε ένα πυρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.