Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και τυρί

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και τυρί

0

60 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι, Πιπέρι

200 ml κρέμα γάλακτος

80 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη

80 γρ. τυρί cheddar, τριμμένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει, σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι για να καραμελώσει, προσθέτουμε τα λαχανάκια, το μπέικον και σοτάρουμε για άλλα 6 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια.

Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2 λεπτά να πάρει βράση. Αδειάζουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα υλικά του τηγανιού σε ένα πυρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

-1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…