4-5 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρόκος αυγού
250 γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα
90 γραμ. γάλα
120 γραμ.ζάχαρη
1 αυγό
10 γραμ.λικέρ της αρεσκείας σας
70 γραμ.βούτυρο
250 γραμ. αλεύρι
8 γραμ. ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθετε τη ζύμη καλά μέχρι να δείτε ότι δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
Ανοίγετε τη ζύμη και φτιάχνετε στρογγυλό φύλλο. Βάζετε το φύλλο σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει και εν συνεχεία ρίχνετε πάνω στο φύλλο τα αχλάδια που τα έχετε κόψει σε λεπτές φετούλες. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα σε ένα σκεύος και όταντο αφαιρέσετε από τη φωτιά προσθέτετε αμέσως τον κρόκο ανακατεύοντας πολύ καλά. Περιχύνετε τη σοκολάτα στα αχλάδια απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και στο τέλος με την ζύμη. Ψήνετε την αχλαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Για να τη σερβίρετε, ρίξτε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα και μία μπάλα παγωτό.