Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αχλαδόπιτα

Αχλαδόπιτα

1

4-5 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κρόκος αυγού

250 γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα

90 γραμ. γάλα

120 γραμ.ζάχαρη

1 αυγό

10 γραμ.λικέρ της αρεσκείας σας

70 γραμ.βούτυρο

250 γραμ. αλεύρι

8 γραμ. ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθετε τη ζύμη καλά μέχρι να δείτε ότι δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.

Ανοίγετε τη ζύμη και φτιάχνετε στρογγυλό φύλλο. Βάζετε το φύλλο σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει και εν συνεχεία ρίχνετε πάνω στο φύλλο τα αχλάδια που τα έχετε κόψει σε λεπτές φετούλες. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα σε ένα σκεύος και όταντο αφαιρέσετε από τη φωτιά προσθέτετε αμέσως τον κρόκο ανακατεύοντας πολύ καλά. Περιχύνετε τη σοκολάτα στα αχλάδια απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και στο τέλος με την ζύμη. Ψήνετε την αχλαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Για να τη σερβίρετε, ρίξτε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα και μία μπάλα παγωτό.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…