Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ

Εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ

0

Εργαζόμενος έχασε το δάχτυλό του. Περισσότερα μέτρα ασφάλειας στα εργοστάσια ζητά η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ που είχε ως αποτέλεσμα εργαζόμενος να χάσει το δάχτυλό του. Με αφορμή το συμβάν, αλλά και την πρόσφατη απώλεια του υδραυλικού που τραυματίστηκε θανάσιμα εκτελώντας οικοδομικές εργασίες η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης ζητά περισσότερα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τους εργαζόμενους.

Όπως σημειώνει η Ένωση με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα στο νομό, είναι απόλυτη ανάγκη «να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Στον αντίποδα αυτής της ανάγκης ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Μπορεί ο θανών να ήταν αυταπασχολούμενος αλλά αποδεικνύει την σκληρή πραγματικότητα για τον κλάδο, όπου τα 12ωρα εργασίας αποτελούν κανόνα, η υψηλή φορολογία και η έλλειψη δουλειάς και μέτρων ασφαλείας, οδηγεί σε τεράστια κούραση και πίεση στην δουλεία με τραγικά αποτελέσματα».

Τα μέλη της Ένωσης εκφράζουν ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον εργαζόμενο αλλά και την απαίτησή τους για την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών. «Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι αυταπασχολούμενοι συσπειρωμένοι στα σωματεία και τους συλλόγους τους να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με σύγχρονα εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…