Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο στο φούρνο με μπάμιες

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπάμιες

0

3 μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στη μέση

500 γρ. μπάμιες

100 ml κόκκινο κρασί

1 lt ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Αλάτι, Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Βάζουμε σε ένα μπολ τα μπούτια κοτόπουλο, λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης. Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε πρώτα από την πλευρά της πέτσας, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κατόπιν, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε ξανά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Έπειτα, προσθέτουμε τις μπάμιες, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το ξύδι, την κρέμα βαλσάμικο, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Ύστερα, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 30Χ20εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…