Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μέχρι την Κυριακή η 13η Πολιτιστική Εβδομάδα της «Γέφυρας»

Μέχρι την Κυριακή η 13η Πολιτιστική Εβδομάδα της «Γέφυρας»

0

Καθημερινές εκδηλώσεις και…‘πολιτισμός από το σπίτι’

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα” παρουσιάζει, για 13η χρονιά, τις δράσεις των ομάδων του στο πλαίσιο της 13ης Πολιτιστικής Εβδομάδας.

Από 24 έως 30 Μαΐου βρίσκεται  και πάλι κοντά μας, με τον ιδιαίτερο τρόπο που μας ορίζουν οι δεδομένες συνθήκες και γεμίζει τις μέρες μας με συνεντεύξεις, μουσική, φωτογραφίες, έντυπο υλικό, χορό, κινηματογράφο και πολλά άλλα!

Φέτος η ‘Γέφυρα’ προάγει  τον πολιτισμό από το σπίτι και μας καλεί όλους να συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, αναδεικνύοντας την ανάγκη όλων μας για πολιτιστικές εκδηλώσεις, έστω και απομακρυσμένα!

Για τις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, ενημέρωσε ο Γ.Γ. της ‘Γέφυρας’ , κ. Νίκος Νότας, μιλώντας στα ‘Νέα της πόλης’ και στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης 89,9 fm.

Όπως τόνισε, παρά τις δυσκολίες που λόγω της πανδημίας αντιμετώπισαν αρκετές ομάδες της Γέφυρας, η 13η Πολιτιστική Εβδομάδα οργανώθηκε από το σύλλογο και με δεδομένη την επιθυμία όλων να βρεθεί τρόπος να παρουσιαστεί, ‘επιστρατεύθηκαν’ διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βέβαια κάποιες από τις ομάδες απουσιάζουν φέτος -όπως η θεατρική- αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν προς το παρόν την κατάλληλη προετοιμασία, ενώ κάποιες άλλες, όπως η κινηματογραφική λέσχη, υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η ομάδα πάντως του περιοδικού GUM Magazine, κατάφερε να προετοιμάσει και την πρώτη έντυπη έκδοσή της: «σύντομα θα  ενημερώσουμε και για τα σημεία από τα οποία θα διατίθεται στο κοινό», ενημερώνει ο κ. Νότας.

Όλες οι ομάδες της Γέφυρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας περιμένουν να ξανασυναντηθούμε, έστω και διαδικτυακά, να τραγουδήσουμε, να ακούσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν, να χορέψουμε, να θαυμάσουμε φωτογραφίες και να γνωρίσουμε την τέχνη της επεξεργασίας της φωτογραφίας.

 

Οι εκδηλώσεις Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής

-Παρασκευή 28.5 Ραδιομαραθώνιος // Ραδιοφωνική Ομάδα, ώρα: 11.00-21.00

-Παρασκευή 28.5, Livestream χορογραφίες // Χορευτική Ομάδα Salsa-Bachata, Ώρα: 19.00

-Σάββατο 29.5, Workshop Σκοτεινού Θαλάμου // Φωτογραφική Ομάδα, Ώρα: 18.00

-Κυριακή 30.5, Bridging Musical Differences : The Movie (livestream) // Μουσική Ομάδα, Ώρα: 16.00 (Το livestream θα γίνει από το Facebook της ομάδας)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού από τη σοπράνο Μάρα Κουτσαϊμάνη στο «Χατζιδάκειο»

Την Κυριακή 19 Μαΐου. Συνοδεύει η Ευαγγελία Γκουγκούλη και συμμετέχουν οι σπουδάστριες κλα…