Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Σαββατοκύριακο «ανοίγουν» πάλι οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Το Σαββατοκύριακο «ανοίγουν» πάλι οι διαδημοτικές μετακινήσεις

0

94 παραβάσεις στην ΑΜΘ για μη τήρηση των μέτρων

Σε ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια – κάτι που ισχύει και για την ενιαία πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας . Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, αλλά οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους οφείλουν να στέλνουν SMS στο 13033 ή να κινούνται με βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Απριλίου επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις (μετακίνηση από δήμο σε δήμο) για λόγους άθλησης, μόνο για τα Σαββατοκύριακα και σε πιλοτική βάση όπως ανακοινώθηκε.

Ταυτόχρονα οι εντατικοί έλεγχοι συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την  Τρίτη, 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (66.446) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.636) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.243) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (14) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (962) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ εκ των οποίων (78) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (226) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (220) πρόστιμα των 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ εκ των οποίων,(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • (55) παραβάσεις και (14) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φωτιά ξέσπασε την Δευτέρα στην Εγνατία Οδό στο τούνελ του Νέστου

Τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα μετά Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (25/09) σε έκτα…