Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μετακινήσεις ασθενών από την Αλεξανδρούπολη στα νοσοκομεία της Αθήνας

Μετακινήσεις ασθενών από την Αλεξανδρούπολη στα νοσοκομεία της Αθήνας

0

Πέντε συνολικά μετακινήσεις πραγματοποιήθηκαν από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Εντεινόμενη η πίεση στο ΕΣΥ

 

Για την εντεινόμενη πίεση του εθνικού συστήματος υγείας ειδικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μίλησε σήμερα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη η Βόρεια Ελλάδα έχει «πολύ σοβαρό πρόβλημα» και τόνισε ότι τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία περιοχών της φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε επίσης ότι έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης ΥΠΕ. Οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αναχαιτιστεί η πανδημία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου. Σημείωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown με 60% εμβολιασμένους, ποσοστό που φτάνει στο 70% μαζί με όσους έχουν νοσήσει.

 

62 ασθενείς σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία της 4η2 ΥΠΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής, στους 137 ανέρχεται ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid σε ΜΕΘ, στο σύνολο των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, με τα ποσοστά ανεμβολίαστων μεταξύ αυτών να κυμαίνονται από 95,2 έως 96%.

Το σύνολο των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid ανέρχεται σε 773, με επίσης υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων (74,3%-79,6%), ενώ 70 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 83,3-89,3%).

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα, στα 14 νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 416 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid, εκ των οποίων 331 (79,6%) ανεμβολίαστοι, 28 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων 25 (89,3%) ανεμβολίαστοι και 75 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 72 (96%) ανεμβολίαστοι.

Στα 14 νοσοκομεία αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 357 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid, εκ των οποίων 265 (74,3%) ανεμβολίαστοι, 42 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων 35 (83,3%) ανεμβολίαστοι και 62 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 59 (95,2%) ανεμβολίαστοι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…