Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευση ΑΜΘ απαντά στις σχολικές εφορείες μειονοτικών σχολείων

Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευση ΑΜΘ απαντά στις σχολικές εφορείες μειονοτικών σχολείων

0
meionotiko

Διευκρινίσεις ένα προς ένα, στα επιχειρήματα για την διεξαγωγή των εκλογών στις σχολικές εφορείες – Αφήνει αιχμές για αντιφάσεις

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜΘ επέλεξε να απαντήσει ένα προς ένα στα επιχειρήματα του συνδέσμου σχολικών εφορειών μειονοτικών σχολείων, σχετικά με τη διαμαρτυρία τους, για τις συνεχείς αναβολές των εκλογών. Αναφέροντας, αναλυτικά, όσα περιέγραψε σε δηλώσεις του στο χθεσινό φύλλο του «Ε» ο κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος επεσήμανε ότι: « αποκλειστικό κριτήριο για τις αναβολές της δια ζώσης διεξαγωγής των εκλογών των Σχ. Εφορειών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού και η συνακόλουθη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας και εν προκειμένω της υγείας της σχολικής κοινότητας» και σημείωσε απευθυνόμενος στα μέλη του Συνδέσμου:

  1. Σύμφωνα με το Ν. 694/1977 και την πλέον πρόσφατη κατ΄ εξουσιοδότησή του εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ εκδίδει κάθε τρία χρόνια κατά μήνα Δεκέμβριο προκήρυξη για τη διεξαγωγή εκλογών μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των μειονοτικών σχολείων. Γι’ αυτό έγινε η προκήρυξη για τις 22.12.2020, που αποτελεί δέσμια κατά νόμο αρμοδιότητα.
  2. Η ανωτέρω προκήρυξη, πέραν της ανάρτησης στους σχολικούς πίνακες, εστάλη λόγω των περιοριστικών μέτρων στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ΟΛΩΝ των γονέων.
  3. Η θητεία των Σχολικών Εφορειών λήγει, εκ του νόμου, συγκεκριμένη ημερομηνία, επομένως δεν τίθεται κατά το νόμο θέμα παράτασης.
  4. Σε 69 μειονοτικά σχολεία που δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για διεξαγωγή εκλογών (δεν υπήρξαν υποψήφιοι ή ήταν λιγότεροι από 5), η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προχώρησε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στον άμεσο ορισμό νέων Σχ. Εφορειών, κατ’ επιθυμία και γονέων & κηδεμόνων των σχολείων αυτών.
  5. Υποστηρίζοντας ότι «μπορούσαν στις 9 Μαρτίου να διεξαχθούν οι εκλογές» σημαίνει ότι για τη διεξαγωγή τους  θα έπρεπε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη παράβασης του νόμου και τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.
  6. Η πρότασή μας για την διεξαγωγή μόνο για φέτος των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία (με διασφάλιση του αδιάβλητου, του μυστικού της ψηφοφορίας, της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κλπ.), που είναι απολύτως υλοποιήσιμη και θα έλυνε άμεσα κάθε ζήτημα, απορρίφθηκε.
  7. Είναι αντιφατικό να διαμαρτύρεστε ότι λόγω της πανδημίας κακώς προκηρύχτηκαν οι εκλογές το Δεκέμβριο του 2020 και να διαμαρτύρεστε και τώρα επειδή αυτές δεν διεξάγονται, ενώ σε όλη τη χώρα ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα (απαγόρευσης κυκλοφορίας, συναθροίσεων κλπ.).
  8. Αντίφαση, επίσης, συνιστά αφενός ο καταληκτικός αφορισμός σας ότι “δε δεχόμαστε τον οποιονδήποτε διορισμό στις Σχ. Εφορείες των μειονοτικών σχολείων” και αφετέρου η προηγούμενη ομολογία σας ότι σύμφωνα με το νόμο “όταν δεν υποβάλλονται τουλάχιστον 5 υποψηφιότητες από γονείς, διορίζονται οι Σχ. Εφορείες από εσάς”. Σας καλούμε να εξηγήσετε ποια λογική εξυπηρετεί η προκήρυξη εκλογών για τριμελή Σχ. Εφορεία, αν η υποψηφιότητα είναι μία.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξάνεται η προσέλευση για εμβολιασμό στο Κ.Υ. Εχίνου

  Λειτουργούν δύο γραμμές εμβολιασμού – 100 εμβόλια καθημερινά Κλείνουν ραντεβού και …