Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις των φοιτητών Ξάνθης-Κομοτηνής

Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις των φοιτητών Ξάνθης-Κομοτηνής

0

Δεν επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στο ΔΠΘ και τα αστικά ΚΤΕΛ λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης

Στα 0.60 ευρώ διαμορφώνεται το εισιτήριο και στα 15 ευρώ η μηνιαία κάρτα από 1/9

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της μεταφοράς των φοιτητών από και προς τους χώρους εκπαίδευσης, σίτισης και στέγασης από 1η Σεπτεμβρίου σε Ξάνθη και Κομοτηνή, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τα αστικά ΚΤΕΛ Ξάνθης και Κομοτηνής και ως εκ τούτου, φαίνεται ότι καταργείται ένα κεκτημένο ετών για τη στήριξη της μεταφοράς των φοιτητών.

Η αύξηση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης δεν ήταν επαρκής για να καλύψει την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των αστικών λεωφορείων (κυρίως το αυξημένο κόστος των καυσίμων) και γι’ αυτό δεν «έκλεισε» η νέα συμφωνία για τη μεταφορά των φοιτητών. Στην Αλεξανδρούπολη, υπήρξε συμφωνία με τα αστικά ΚΤΕΛ, οπότε οι φοιτητές θα συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν.

Όπως μαθαίνουμε στην Ξάνθη, τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τους φοιτητές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, ωστόσο από 1 Σεπτεμβρίου μπαίνει εισιτήριο το οποίο διαμορφώνεται σε 0.60 ευρώ, ενώ η μηνιαία κάρτα για απεριόριστες διαδρομές θα κοστίζει 15 ευρώ.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου γνωρίζει ότι η απόφαση αυτή θα φέρει αντιδράσεις, ωστόσο, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, όπως μαθαίνουμε, λόγω έλλειψης πόρων που δεν μπορούν να εξευρεθούν, προκειμένου να συνεχιστεί η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των τηλεματικών στις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης

Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού στα αστικά ΚΤΕΛ

Να σημειώσουμε ότι το έργο εκσυγχρονισμού στα αστικά ΚΤΕΛ συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων οκτώ μηνών. Ήδη τοποθετήθηκαν τηλεματικές στάσεις, οι οποίες συνολικά θα είναι 8-9, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθούν και μηχανήματα για την έκδοση εισιτηρίων, τόσο εντός των οχημάτων όσο και σε επιλεγμένα σημεία. Θα υπάρξει και επαναφορτιζόμενη κάρτα, για την οποία η «φόρτιση» θα είναι δυνατή τόσο με μετρητά όσο και με χρωστική/πιστωτική κάρτα.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…