Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολά κανέλας με κρέμα γάλακτος

Ρολά κανέλας με κρέμα γάλακτος

0

Για τη ζύμη:

680 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

240 ml γάλα

75 γρ. βούτυρο

65 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση:

160 γρ. καστανή ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)

100 γρ. σταφίδες

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι (όχι να κάψει αλλά να είναι χλιαρό). Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το μισό αλεύρι μαζί με τη μαγιά. Ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη λίγο θα κολλάει αλλά έτσι πρέπει να είναι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μπολ τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα με μικρά κομματάκια βουτύρου.

Αφού η ζύμη μας φουσκώσει, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζουμε απαλά με τα χέρια να γίνει επίπεδη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα τετράγωνο φύλλο 40×40 εκ περίπου και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις δύο άκρες με τα δάχτυλά μας για να κλείσουν και να μη μας χυθεί η γέμιση.

Κόβουμε το ρολό μας σε 10-12 ισομεγέθη κομμάτια τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (με τη γέμιση να βλέπει προς τα πάνω). Τα αλείφουμε με κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ξανά αλείφουμε με κρέμα γάλακτος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …