-100 γρ. φρέσκο βούτυρο ή φυτικό
-4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
-2 κουταλιές σούπας μέλι
-ελάχιστο αλάτι
-1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
-1 φλιτζάνι τραγανά δημητριακά πρωινού
-1 φλιτζάνι ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους (πασατέμπο) καθαρισμένους
-1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
-1-2 κουταλιές ψιλοκομμένα ξηρά βερίκοκα ή ξανθές σταφίδες
Ρίχνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσετε ένα κάπως παχύρρευστο μείγμα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε το μείγμα καρπών-δημητριακών με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε την παχύρρευστη μάζα σε μια παραλληλόγραμμη ή τετράγωνη φόρμα ή ταψάκι. Πιέζετε την επιφάνεια να ισιώσει και να απλωθεί το μείγμα όσο θέλετε (για να βγουν στο πάχος που σας αρέσει).
Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια ή μακρόστενα δημιουργώντας μπάρες.
Αν θέλετε την μπάρα σας μόνο με νιφάδες βρώμης, παραλείψτε τα τραγανά δημητριακά πρωινού και συμπληρώστε με αντίστοιχη ποσότητα επιπλέον νιφάδων.
Μπορείτε επίσης να βάλετε χουρμάδες, δαμάσκηνα, κράνμπερι ή νιφάδες σοκολάτας, ότι σας αρέσει. Φροντίστε όμως πάντα τουλάχιστον το 1 1/2 φλιτζάνι να είναι νιφάδες βρώμης και το δεύτερο βασικό υλικό της γέμισης επίσης άγλυκο.