Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα

Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα

0

-150 γρ κριθαράκι χοντρό

-1 κου. σούπας βούτυρο

-2 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό

-1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-500 γρ φιλέτο κοτόπουλου στήθος ή μπούτια

-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-50 γρ Αμύγδαλα ασπρισμένα

-50 γρ βερίκοκα ξερά κομμένα στη μέση

-1 μεγάλο λεμόνι το χυμό και το ξύσμα

-1 κουτ. γλυκού μέλι

-1 κουτ. γλυκού κανέλα

-Αλάτι και πιπέρι

Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 12 περίπου λεπτά.

Στο διάστημα που το κριθαράκι βράζει, κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας προς το χαμηλό και προσθέτουμε τα βερίκοκα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το μέλι και την κανέλα, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράζει το κριθαράκι, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.

Στραγγίζουμε το κριθαράκι και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κριθαράκι τον μαϊντανό και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το κριθαράκι και από πάνω το κοτόπουλο με επιπλέον σφήνες λεμονιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…