Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Νέα Εργαστήρια της ΦΕΞ στο Μουσείο

Νέα Εργαστήρια της ΦΕΞ στο Μουσείο

0
laografiko mouseio

Εργαστήρι Φιλοσοφίας και Δημιουργικής Γραφής

 Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκινά την επαναλειτουργία της με τη δημιουργία δύο νέων εργαστηρίων.

Φιλοσοφία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Βασικός στόχος  του εργαστηρίου  είναι  η ανάδειξη του συνειδητού στοχασμού και του διαλόγου ως εργαλεία που θα μπορούσαν να υποβοηθήσουν αφενός στην απόκτηση  και τη χρήση της γνώσης, αφετέρου στην καλλιέργεια  της συναισθηματικής νοημοσύνης, της υπομονής και του σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας. Στο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν παιδικά τμήματα ηλικίας 9-12 και 13-18, ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα ενηλίκων. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Γεώργιος Ζουγρής.

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής ΦΕΞ

Είναι πολύ δύσκολο να υποψιαστεί κανείς πόσο απαιτητική είναι η διαδικασία της συγγραφής, τι θα πει πειθαρχία και συγγραφική καθημερινότητα, τι θα πει να γράφεις και μετά να σβήνεις και μετά ξανά από την αρχή, χωρίς να έχεις καμιά βεβαιότητα για το αποτέλεσμα. Στις δέκα τρίωρες συναντήσεις μας θα εξετάσουμε στην πράξη τη διαδικασία της λογοτεχνικής συγγραφής μέσα από όλα όσα συγκροτούν ένα λογοτεχνικό κείμενο: την πλοκή, το σκηνικό (χώρο και χρόνο), τον αφηγητή και την οπτική γωνία της αφήγησης, τους χαρακτήρες, τη γλώσσα και το ύφος κλπ.

Θα δημιουργηθεί τμήμα ενηλίκων με διδάσκοντα τον φιλόλογο και συγγραφέας, Κώστα Καβανόζη. Θα πραγματοποιηθούν δέκα τρίωρες συναντήσεις, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα από τις 18:00-21:00. Το κόστος είναι 40€ τον μήνα.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα fex.org.gr ή να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία στο 25410 25421. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο fexorg@otenet.gr με το ονοματεπώνυμό σας και το τμήμα που σας ενδιαφέρουν και θα  σας ενημερώσουν σχετικά με την ημέρα και ώρα της πρώτης συνάντησης του τμήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…