8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
150 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών (κανέλλα, κάρδαμο, κύμινο}
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι, Πιπέρι
Αρχικώς βράζετε το ρύζι με ένα φλιτζάνι νερό και μία πρέζα αλατιού, για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδια και την πάστα του σκόρδου, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μία κουταλιά πάστα ντομάτας διαλυμένη σε μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα υλικά να βράσουν μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους. Προσθέστε το βρασμένο ρύζι και ανακατέψτε καλά.
Εν τω μεταξύ ξεκουφώνετε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Προσθέστε στον κιμά και το ρύζι, τα υπόλοιπα αρωματικά, μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμύδια, όπως επίσης και το μείγμα μπαχαρικών και δοκιμάζετε αν το αλάτι είναι αρκετό. Δύο- τρία λεπτά μετά απομακρύνετε το τηγάνι από την εστία και με ένα κουτάλι, ξεκινάτε να γεμίσετε τις μελιτζάνες, τις οποίες τοποθετείτε στο τηγάνι που πριν φτιάξατε τη γέμιση, φροντίζοντας να βρίσκονται σε οριζόντια θέση. Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό, στο οποί έχετε διαλύσει μία κουταλιά πάστα ντομάτας και επιπλέον έχετε ρίξει και τον χυμό του λεμονιού. Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία και περίπου 45 λεπτά, έως ότου ψηθούν οι μελιτζάνες.