Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τις γυναίκες του Έβρου προτείνει για το “Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη” ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Τις γυναίκες του Έβρου προτείνει για το “Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη” ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

0

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ πρότεινε να τιμηθούν έτσι οι γυναίκες της Βύσσας για την πρωτοβουλία τους “Μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων στον Έβρο”

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ως μέλος της Επιτροπής αξιολόγησης για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2020 πρότεινε την πρωτοβουλία πολιτών των γυναικών της Νέας Βύσσας Έβρου.

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας, Έβρου μαζί και με άλλους συμπολίτες τους έραψαν ή βοήθησαν να ραφτούν και να μοιραστούν 11.000  χειροποίητες μάσκες πολλαπλών χρήσεων για ατομική προστασία από ύφασμα χασέ. Το πιο συγκινητικό είναι πως τα υλικά που οι ακρίτισσες φτιάχνουν τις μάσκες προέρχονται από τα προικιά τους που είχαν για χρόνια στα σεντούκια τους από τις προγιαγιάδες τους.

Μέχρι και σήμερα έραψαν για το νομό Έβρου 5.500 μάσκες για τη μεραρχία Διδυμότειχου, 3.000 για την αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας η οποία έχει στην ευθύνη της το τμήμα  Συνοριοφυλακής, τα ΜΑΤ, τη FRONTEX , την  Έ, τα τελωνεία, το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο. Επίσης έδωσαν μάσκες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στα Κέντρα υγείας της περιοχής, στο ΙΚΑ, στην Εφορία, στο κέντρο Ψυχικής υγείας, στο ΕΚΑΒ, στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, στο σωφρονιστικό ίδρυμα Νιγρίτας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στο Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στην Ορεστιάδα, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ορεστιάδας, στα Μοναστήρια  και στις εκκλησίες της περιοχής, σε Γηροκομεία και σε Συλλόγους.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον καθένα από τους 46 συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία για το πείσμα και τη δύναμη να υλοποιήσουν ένα δύσκολο έργο εν μέσω πανδημίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…