12 μπισκότα σαβαγιάρ
500 γραμμάρια κρέμα ζαχαροπλαστικής
250 κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες
125 γραμμάρια blueberries
400 γραμμάρια φράουλες τεμαχισμένες στη μέση
Τεμαχίστε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μπεν μαρί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μεταβληθεί σε σαντιγί. Όταν η σοκολάτα λιώσει, τότε με μία σπάτουλα ρίξτε την στη σαντιγί, με αργές κυκλικές κινήσεις τη σαντιγί. Πάρτε έξι ποτήρια ή μπολ και στο καθένα από αυτά βάλτε από δύο μπισκότα σαβαγιάρ. Βάλτε λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω λίγα blueberries και μερικά κομμάτια φράουλας. Στη συνέχεια βάλτε λίγο απ΄ το μείγμα της σαντιγί και της σοκολάτας και μετά προσθέστε άλλο ένα στρώμα φρούτων. Πάνω σε αυτό βάλτε λίγη ακόμη κρέμα ζαχαροπλαστικής , λίγο από το μείγμα σαντιγί και σοκολάτας και μετά λίγα από τα φρούτα. Στο τέλος προσθέστε, αν θέλετε, ένα φύλλο μέντας, και μερικές σταγόνες λευκής σοκολάτας. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και μετά μπορείτε να απολαύστε ένα δροσιστικό και άκρως γευστικό και καλοκαιρινό γλυκό.