Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ούτε για δείγμα Βούλγαρος τουρίστας  στις παραλίες μας

Ούτε για δείγμα Βούλγαρος τουρίστας  στις παραλίες μας

0

Η έξαρση του κορωνοϊού στον Εχίνο τους διώχνει μακριά παρότι ο δήμος Αβδήρων είχε μόνο 2 κρούσματα καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας

 

Προβληματισμένος και ανήσυχος ο δήμαρχος Αβδήρων  – Χάθηκε το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού; Κλειστά  και τα Λουτρά Ποταμιάς

 

Έκδηλη είναι ή ανησυχία σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό στον δήμο Αβδήρων. Μέχρι στιγμής δεν «κινείται φύλλο» στην παραλιακή ζώνη και αυτό είναι ένας κακός οιωνός για την καλοκαιρινή σαιζόν που θα ακολουθήσει. Παράλληλα λειτουργεί αποθαρρυντικά για τους επαγγελματίες να συμμετέχουν στις δημοπρασίες για τα 3 beach bar και χώρους στον αιγιαλό που βγάζει την προσεχή Δευτέρα ο δήμος Αβδήρων.

Δεν κυκλοφορεί Βούλγαρος τουρίστας στις παραλίες μας

Άδεια είναι η …πολιτεία των τροχήλατων προκάτ που έχει στηθεί σε μεγάλη οικοπεδική έκταση κοντά στην παραλία Μυρωδάτου από Βουλγάρους. Άδειες παραμένουν και οι κατοικίες που ενοικιάζονται ή και αυτές πού έχουν πωληθεί σε βουλγάρους οι οποίοι έρχονται και κάνουν τι διακοπές τους. Δεν κυκλοφορεί ούτε για δείγμα Βούλγαρος τουρίστας στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου και των Αβδήρων. Η έξαρση του κορωνοϊού στον Εχίνο που έχει κλείσει την τουριστική δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου καθώς επίσης και η ισχύ της καραντίνας των 7 ημερών κατά την επιστροφή τους στην Βουλγαρία έχει ανακόψει κάθε διάθεση για διακοπές.

«Καθαρός» από κορωνοϊό ο δήμος Αβδήρων

 Να σημειώσουμε ο δήμος Αβδήρων είχε τα λιγότερα κρούσματα από όλους τους δήμους κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μόνο δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί και κανένας θάνατος. Παρότι «καθαρός» και τώρα αφού δεν πρόεκυψε κανέναν νέο κρούσμα στις δειγματοληψίες του Σελέρου ακολουθεί την μοίρα όλου του νομού που έχει την «ρετσινιά» κι αυτό είναι κάτι που θα κοστίσει πολύ οικονομικά στο νομό μας.

Προβληματισμένος και ανήσυχος ο δήμαρχος Αβδήρων  – Χάθηκε το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού;

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για τις επιπτώσεις που υφίσταται ο δήμος από τη έξαρση της πανδημίας. Μάλιστα αναφέρει έχει τόσο στοχοποιηθεί όλος ο νομός που δεν δέχονται ξενοδοχεία σε άλλες τουριστικές περιοχές εκδρομικά μόλις ακούν ότι είναι από Ξάνθη: «Είμαστε όλοι πολύ προβληματισμένοι μ’ αυτό που συμβαίνει. Κάναμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για το καλοκαίρι. Έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των παραλιών του δήμου. Έχουν τοποθετηθεί και οι ναυαγοσώστες. Την Δευτέρα θα δημοπρατήσουμε και  3 μαγαζιά στην παραλία. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στις παραλίες. Για ξένους ούτε λόγος… Όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό είναι ανήσυχοι. Ας ελπίσουμε ν’  αλλάξει το κλίμα», δηλώνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Κλειστά τα Λουτρά Ποταμιάς

Τα Λουτρά Ποταμιάς μετά την άρση του Lockdown έχουν ανοίξει  όμως τώρα ο δήμος προτίθεται να τα κλείσει: «Δεν πάει ο κόσμος, φοβάται. Και μετά από αυτές τις εξελίξεις θα τα κλείσουμε», αναφέρει ο κ. Τσιτιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΗΕ για food waste: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα στα σκουπίδια, κάθε μέρα

Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στ…