Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με καρύδια και μέλι

Τάρτα με καρύδια και μέλι

0

360 γραμμάρια καρύδια

160 γραμμάρια βούτυρο

120 γραμμάρια ζάχαρη

2 κρόκους αυγών

500 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα όχι κοπανισμένα

150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

6 αυγά

350 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 ½ φλιτζάνια μέλι

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη, ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Τρίβετε τα υλικά με τα χέρια σας με στόχο να γίνουν ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και λίγο κρύο νερό. Ζυμώνετε το μείγμα, μέχρι να μεταβληθεί σε μία ζύμη, η οποία θα είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλήσει από τα χέρια σας. Αφήστε την να ξεκουραστεί για τριάντα λεπτά περίπου, τυλιγμένη με μία πετσέτα. Όταν πλέον η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί, τότε με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο το οποίο απλώνετε σε μία αλευρωμένη φόρμα για τάρτες διαμέτρου 30 εκατοστών. Ψήνετε για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθμούς κελσίου.

Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη γέμιση. Χτυπήστε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και τοα καρύδια. Το μείγμα αυτό το στρώνετε στη μισοψημένη ζύμη της τάρτας. Ψήνετε στους 200 βαθμούς 35 λεπτά. Όταν ψηθεί πριν την σερβίρετε την αφήνετε να κρυώσει και το κάθε κομμάτι το συνοδεύετε με μία μπάλα παγωτό παρφέ βανίλια.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…