1 πακέτο λιγκουίνι
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 πράσο σε λωρίδες
2 καρότα σε κορδέλες
3-4 κλωνάρια σέλερι σε λωρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5-6 κ.σ. ταχίνι
1/2 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε τα λιγκουίνι. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά 1 1/2 φλιτζάνι νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το διαλύουμε καλά.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα λιγκουίνι (χωρίς να τα σουρώσουμε) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερωμένο ταχίνι. Ανακινούμε καλά το τηγάνι ώστε να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.