Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκαίνια στο φροντιστήριο «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» με άρωμα Βαλκανίων

Εγκαίνια στο φροντιστήριο «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» με άρωμα Βαλκανίων

0

Σε ξεχωριστό κλίμα, και με την παρουσία μαθητών από το Campulung Ρουμανίας και φίλων από τη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση

 Με τμήματα Ρομποτικής από το 2020 κάνει το επόμενο βήμα το φροντιστήριο, συνεχίζοντας παράλληλα τα μαθήματα Μέσης Εκπαίδευσης και Πληροφορικής

 Μία τριεθνής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης και Πληροφορικής «Νέα Γνώση» το πρωί του Σαββάτου.

Εκτός των καθηγητών και των μαθητών του φροντιστηρίου που ήρθαν με τους γονείς τους, ως προσκεκλημένοι του ιδιοκτήτη Παναγιώτη Κιμούντρη παραβρέθηκαν μαθητές από το Campulung της Ρουμανίας και φίλοι από τη Βουλγαρία, δημιουργώντας μια ξεχωριστή, πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα, με άρωμα Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι από τη Ρουμανία που ήταν μέλη της αποστολής από το Campulung που συμμετείχε με το χορευτικό του συγκρότημα στο 7ο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων τραγούδησαν τα κάλαντα και παραδοσιακά ρουμάνικα τραγούδια, ενθουσιάζοντας τους παριστάμενους. Συνολικά, 20 χορευτές ηλικίας από 6 έως 15 ετών «χρωμάτισαν» με ιδιαίτερο τρόπο της εκδήλωση, δημιουργώντας μια πρώτη επαφή με μαθητές από την Ξάνθη. Ας σημειώσουμε μάλιστα, ότι η εν λόγω περιοχή της Ρουμανίας με το δήμο Ξάνθης βρίσκονται σε διαδικασία αδελφοποίησης. Τους δε μαθητές πλην της χορογράφου συνόδευσε και αντιδήμαρχος του δήμου.

Την εκδήλωση έκαναν ξεχωριστή και οι μητέρες των μαθητών του σχολείου που επιμελήθηκαν τα εδέσματα για τους προσκεκλημένους.

Ο κ. Κιμούντρης (αριστερά) με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κ. Κιμούντρης, εμφανώς ικανοποιημένος για το κλίμα της ευτυχούς συνάντησης με αφορμή τα εγκαίνια του φροντιστηρίου, στη σύντομη ομιλία του σημείωσε: «Ξεκίνησα  δειλά – δειλά την εκπαιδευτική πορεία μου το 1996 ιδρύοντας το Φροντιστήριο Η ΓΝΩΣΗ  . Σε αυτό υπήρχαν τμήματα για όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου.

Μετά από μερικά χρόνια το 2005 μετακόμισα το Φροντιστήριο σε έναν νέο χώρο στο κέντρο της πόλης επί της Δαγκλή, με το όνομα ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ , προσφέροντας και μαθήματα Πληροφορικής δίνοντας πτυχία γνώσης υπολογιστών καθώς προέβλεψα ότι μετά από μερικά χρόνια η ζωή μας θα βασίζεται πάνω στην τεχνολογία. Βέβαια γινόταν και μαθήματα όλων των επιστημονικών πεδίων για το Λύκειο και όλων των μαθημάτων του Γυμνασίου. Όλοι οι μαθητές μας είναι φοιτητές ή επιστήμονες. Το επόμενο βήμα μου ήταν αυτό το καλοκαίρι του 2019 να μεταφέρω το Φροντιστήριο σε έναν μοντέρνο νέο χώρο εδώ στην Μιχαήλ Βόγδου 18 Α.

Κοντά στα συνήθη φροντιστηριακά μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου και ΕΠΑΛ και τα μαθήματα πληροφορικής , πρόσθεσα και ένα μοντέρνο ΚΕΝΤΡΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ όπου όλοι οι μαθητές μου με προσιτά δίδακτρα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους μόνοι τους .

Αλλά το μέλλον  είναι ΕΔΩ και από τον Ιανουάριο του 2020 αρχίζουν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου όπου σε ένα σύγχρονο περιβάλλον , τεχνολογίας, μάθησης και παιχνιδιού το κάθε παιδί  θα δει το μέλλον.

Στο τέλος άφησα και το πιο σημαντικό. Το Φροντιστήριο ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ έγινε πιο ΝΕΟ αφού πέρασε στα χέρια του γιού μου όπου με φρέσκιες νέες ιδέες θα δει το μέλλον κάπως αλλιώς!».

Ειδικά δε, για την εκδήλωση ο κ. Κιμούντρης σημείωσε ότι η εκδήλωση ήταν πράγματι πολύ ξεχωριστή και ο ίδιος ένιωσε ικανοποίηση γιατί διαπίστωσε ότι το χάρηκαν πολύ τα παιδιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…