Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προχωρούν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων Ξάνθης-Κάμπουλουνγκ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων Ξάνθης-Κάμπουλουνγκ

0

Στις 30 Αυγούστου η απόφαση και του Δήμου Ξάνθης

Ξεκίνησαν ήδη και σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες μεταξύ των δήμων Ξάνθης και Κάμπουλουνγκ Ρουμανίας για την αδελφοποίησή τους.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή, στις 30 Αυγούστου θα έρθει στην πόλη μας ο δήμαρχος Κάμπουλουνγκ, επικεφαλής κλιμακίου αντιδημάρχου, δύο δημοτικών συμβούλων δια δύο εκπροσώπων, όπως τον διευθυντή της χορωδία του δήμου και έναν μουσικό.

Η παρουσία των ανθρώπων που ασχολούνται με τη Μουσική κρίθηκε απαραίτητη διότι μέσω της συμμετοχής του Μουσικού Σχολείου στις γιορτές της Ξάνθης ξεκίνησε η γνωριμία που πλέον οδηγεί στην αδελφοποίηση των δύο βαλκανικών πόλεων.

Έτσι, μετά τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Κάμπουλουνγκ, θ’ ακολουθήσει η ανάλογη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που θ’ αποσταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών για την τυπική έγκρισή της. Μετά τη διαδικασία αυτή  οι δύο πόλεις-δήμοι θα θεωρούνται αδελφοποιημένες. Υπενθυμίζουμε πως η ρουμανική πόλη Κάμπουλουνγκ βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της οροσειράς των Καρπαθίων στη βόρεια Ρουμανία.

Με την ευκαιρία της αδελφοποίησης που επίκειται θα πρέπει να αναφέρουμε πως πρωτεργάτης αυτής της διαδικασίας πως ήταν ο συμπολίτης μας Παναγιώτης Κιμούντρης, φροντιστής, ο οποίος μάλιστα έχει ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης της ρουμανικής πόλης και έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις των δημοτικών επιτροπών ως διερμηνέας διότι γνωρίζει άριστα τα Ρουμανικά.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…