Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα Ρουμάνικο Δημοτικό Σχολείο τραγουδάει ελληνικά

Ένα Ρουμάνικο Δημοτικό Σχολείο τραγουδάει ελληνικά

0

Σε μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε το Φροντιστήριο Νέα Γνώση

Συμμετείχαν με επιτυχία και στο «Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων»

Μία όμορφη «γιορτή νεολαίας» όπως την ονόμασε, διοργάνωσε το Φροντιστήριο της πόλης μας «Νέα Γνώση» που βρίσκεται στην οδό Βόγδου.

Η γιορτή διοργανώθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Σχολής και σ’ αυτήν παρέστησαν μαθήτριες του δημοτικού Σχολείου Nanu Muskel από την πόλη Campulung Muskel Ρουμανίας, ο διευθυντής και δάσκαλοι και μία ομάδα 20 κοριτσιών ηλικίας 8 έως 15 χρόνων.

Οι μικρές μαθήτριες τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια, χόρεψαν, τραγούδησαν Γαλλικά και Ρουμάνικα τραγούδια επίσης, ντυμένα όλα με παραδοσιακές στολές.

Πριν την έναρξη της γιορτής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ευγένιου Νιτσέσκου, Ρουμάνου φίλου της Ελλάδας.

Στην όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκαν παιδιά του Φροντιστηρίου, οι Ρουμάνοι δάσκαλοι, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ασκαρίδης και ο πρώην δήμαρχος Χαρ.Δημαρχόπουλος.

Χορηγός της όμορφης εκδήλωσης το Φροντιστήριο Νέα Γνώση του Παναγιώτη Κιμούντρη, τηλέφωνο 6948890921.

Γνωριμία με την πόλη και το Σχολείο.

Νότια των Καρπαθίων , τα ψηλότερα όρη της Ρουμανίας και σε απόσταση 170 km  από το Βουκουρέστι, βρίσκεται η πόλη Campulung Muscel.

Στο κέντρο της πόλης αυτής βρίσκεται το σχολείο NANU MUSCEL ένα δημοτικό σχολείο με 8 τάξεις και παιδιά από 6 ως  15 ετών.

Η χορωδία μας λέγεται Arlequin και δημιουργήθηκε εδώ και 10 χρόνια και έχει κερδίσει  πολλά διεθνή βραβεία και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια κυρίως στην γαλλική γλώσσα.

Φέτος  με την ευγενική βοήθεια του καθηγητή του Φροντιστηρίου Μέσης εκπαίδευσης και πληροφορικής ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ κ. Παναγιώτη Κιμούντρη συμμετείχε στο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων , όπου τραγούδησε στην ρουμάνικη γλώσσα , την γαλλική και στην ελληνική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…