Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθεί και η αδελφοποίηση μεταξύ δήμου Ξάνθης και Campulung Muscel Ρουμανίας

Ακολουθεί και η αδελφοποίηση μεταξύ δήμου Ξάνθης και Campulung Muscel Ρουμανίας

0

Αποφασίζουν τα δημοτικά Συμβούλια και καθορίζουν το πλαίσιο

Η συνεργασία του δήμου Ξάνθης με τον δήμο Campulung Muscel Ρουμανίας θα συνεχιστεί. Έτσι, κατά πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύντομα για την υλοποίηση της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο βαλκάνιων δήμων.

Έτσι, με τον τρόπο αυτόν, θα ολοκληρωθεί η συνεργασία που υπήρχε εδώ και χρόνια. Ήδη χθες Πέμπτη, η πρόταση αδελφοποίησης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ρουμανικής πόλης και ήταν θετική.

Ως εκ τούτου, κάτι αντίστοιχο θα προχωρήσει και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.

Μάλιστα, ως είθισται σ΄αυτές τις περιπτώσεις, συνεδριάζουν τα δημοτικά συμβούλια σε πανηγυρική συνεδρίαση όπου βέβαια ολοκληρώνεται η γνωριμία και υπογράφονται τα σχετικά πρωτόκολλα συνεργασίας που θα καθορίζουν και τους τομείς συνεργασίας.

Σημειώνουμε ότι η όλη προσπάθεια γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων ξεκίνησε μέσω της συμμετοχής του Μουσικού Σχολείου Campulung στις εκδηλώσεις «Ξάνθη Πόλις Ονείρων», των Μουσικών Σχολείων.

Εξάλλου, χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του δημάρχου Χαρ.Δημαρχόπουλου προχθές κατά την επίσκεψη στη Ρουμανία αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων. Δήλωσε ο Χ. Δημαρχόπουλος: «Ξεκινά μια νέα περίοδος συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ξάνθης και Campulung. Η συγκεκριμένη προσπάθεια ωρίμασε τα τελευταία έτη και αποσκοπεί ώστε οι δύο πλευρές να προωθήσουν μια αμοιβαία συνεργασία για την υλοποίηση συμφωνιών και σχεδίων σε ποικίλες μορφές συνεργασίας, όπως οι τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.»

Συμμετοχή στο Παιδικό Φεστιβάλ

Πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι στο διοργανούμενο από τον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, θα συμμετέχει και το ρουμάνικο παιδικό χορευτικό της πόλης Campulung. Η οποία θα πρέπει να πούμε πως βρίσκεται στην περιοχή των Καρπαθίων, μια όμορφη και γραφική περιοχή προς την βόρεια πλευρά της χώρας.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…