Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με πράσα

Χοιρινό με πράσα

0

1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι

1 κιλό πράσα

2 κρεμμύδια

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό

μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για πέντε λεπτά και στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 45 λεπτά .

Προσθέτουμε τα πράσα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσουν  μαζί με το κρέας και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το κτύπημα και στο τέλος το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά μισή κούπα ζωμό από το φαγητό . Ρίχνουμε  το αυγολέμονο  κουνώντας δυνατά την κατσαρόλα. Για το τέλος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

– 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 φλιτζανά…