4 φλιτζάνια γάλα
8 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
8 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
2 κάψουλες βανίλια σε σκόνη
3 αυγά
12-15 φύλλα κρούστας
επιπλέον βούτυρο για το φύλλο
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Ανακατεύετε τα 3 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και το βάζετε να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, με τα αυγά και το κορν φλάουρ. Μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζετε από το μάτι και προσθέτετε κουταλιά από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών χτυπώντας με πιρούνι για να μην «κόψει». Μόλις ζεσταθεί αρκετά το μείγμα των αυγών από το γάλα που προστέθηκε, το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας πάντα ζωηρά. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο και λίγη κανέλα και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.Κρατήστε την κρέμα σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Απλώνετε 1 φύλλο και το αλείφετε με βούτυρο. Το διπλώνετε στα 4 ώστε να γίνει παραλληλόγραμμο. Απλώνετε 2ο φύλλο και το αλείφετε με βούτυρο. Το βάζετε όπως είναι ανοιχτό διαγώνια πάνω στο πρώτο φύλλο, το διπλωμένο. Βάζετε μια καλή ποσότητα κρέμας στο όριο που δημιουργεί το παραλληλόγραμμο φύλλο και κλείνετε τη γέμιση διπλώνοντας το δεύτερο φύλλο σα φάκελο. Κλείνετε το πακέτο τοποθετώντας διαγώνια σε 3ο βουτυρωμένο φύλλο διπλώνοντας πάλι σα φάκελο. Για να ψήσετε τα πακέτα σας, τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί με το άνοιγμα να «κοιτάει» προς τα κάτω. Όταν ψηθούν τα γυρίζετε πάλι «από την καλή» και πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει ωραία.