Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με σύκα και σταφύλια

Κέικ με σύκα και σταφύλια

0

250 γραμμ. βούτυρο αγελάδας, μαλακό

350 γραμμ. ζάχαρη άχνη

8 αυγά μεσαίου μεγέθους

300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμμ. λευκά αμύγδαλα, σε σκόνη

50 ml λευκό ξηρό φρουτώδες κρασί (της αρεσκείας σας)

10-12 ρώγες λευκού σταφυλιού, πλυμένες

4 σύκα, πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα σταματώντας το χτύπημα στο ενδιάμεσο για να καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Χτυπάμε συνεχώς για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ρίξουμε και το τελευταίο αυγό. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου και το κρασί, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε το σταφύλι και τα σύκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…