Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σφουγγάτα

Σφουγγάτα

0

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

¼ φέτα τριμμένη

5 αβγά

λίγους ανθούς από κολοκύθι

λίγη φρυγανιά τριμμένη

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μας. Μόλις σοταρισθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα σε αυτό το τριμμένο κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε τα υλικά μας και ξανά τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μετά από 2-3 λεπτάκια ξανά κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα 2 αβγά και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ξανά ανακατεύουμε να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

Παίρνουμε το ταψάκι μας, το πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνειά του με φρυγανιά για να μην κολλήσει το φαγητό και αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι στο ταψάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά μαζί με τους ψιλοκομμένους ανθούς και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα.

  • Γιουβέτσι με λαχανικά και φέτα!

    -400 γρ. κριθαράκι μέτριο -1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους -1 πιπεριά πράσινη, κομμέ…
  • Μπιφτέκια μελιτζάνας

    -2 φλιτζάνια μελιτζάνα ψημένη και πολτοποιημένη (περίπου 4 μέτριες μελιτζάνες) -1 φλιτζάνι…
  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…