Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14 Παιδικές Χαρές παραδίδει η δημοτική αρχή

14 Παιδικές Χαρές παραδίδει η δημοτική αρχή

0

Οι 2 λειτουργούν – Στις 7 τοποθετείται ο εξοπλισμός – Για τις 5 κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού

 

74.276 ευρώ δαπανά ο δήμος για την διαχείριση των αδέσποτων. 45.000 ευρώ για πλαστικά δοχεία για 52 ημιυπόγειους κάδους

Εξυπηρετούνται κανονικά τα δάνεια του δήμου – 15 εκ. ευρώ το χρηματικό «κομπόδεμα»

 

 

Μια που είχαν απαρτία έκαναν διπλή οικονομική επιτροπή στο δήμο Ξάνθης το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουλίου και μετά από μία αναβολή στις 17 Ιουλίου, λόγω μη απαρτίας. Έτσι συζητήθηκαν 10 θέματα από την ανακληθείσα συνεδρίαση, 4 από την τακτική και 3 εκτός ημερησίας. Τα περισσότερα πέρασαν ομόφωνα πλην ενός θέματος που αναβλήθηκε και 3 άλλων στα οποία η αντιπολίτευση ( Καρά – Ρεκάρης) ψήφισε λευκό.

45.000 ευρώ για πλαστικά δοχεία για 52 ημιυπόγειους κάδους

Ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα που αφορούσε την κατάρτιση όρων της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την Προμήθεια εσωτερικών πολυεστερικών ανοιγόμενων δοχείων για υμιυπόγειους κάδους απορριμμάτων. Όπως εξήγησε ο συντάκτης Κυριάκος Πεπονίδης πρόκειται τα δοχεία αυτά που θα κοστίσουν 44.942 ευρώ θα τοποθετηθούν σε 52 ημιυπόγειους κάδους απορριμμάτων και θα αντικαταστήσουν τις σακούλες. Τα δοχεία θα αφαιρούνται θα αδειάζουν, θα πλένονται και θα επανατοποθετούνται. Έτσι θα υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων για το δήμο. ‘Έως ότου όμως ολοκληρωθεί διαγωνισμός αυτός ο δήμος χρειάζεται 3 τόνους σάκους για τους κάδους και για τα καλάθια στην πόλη καθώς και για το τμήμα πρασίνου που συλλέγει κλαδιά. Για το λόγο αυτό εγκρίθηκαν επίσης ομόφωνα και οι όροι της διακήρυξης για τον διαγωνισμό αυτό

74.276 ευρώ δαπανά ο δήμος για την διαχείριση των αδέσποτων

Όπως ανέφερε ο κ. Πεπονίδης μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης η διαχείριση των αδέσποτων αφορά συλλογή και μεταφορά (μετά από καταγγελία), κτηνιατρικό έλεγχο, εξετάσεις, στείρωση, περίθαλψη, τροφή κ.λ.π. όπως προβλέπει ο νόμος. Η δαπάνη ανέρχεται σε 74.276 ευρώ.

9 +5 οι Παιδικές Χαρές του δήμου Ξάνθης

Ομόφωνα εκκρίθηκε και η κατακύρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορά την  προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξάνθης. Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για 5 παιδικές χαρές του δήμου που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Φιλόδημος με προϋπολογισμό 522.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό μέσα στην 5ετία η δημοτική αρχή έχει καταφέρει να θέσει σε πλήρη λειτουργία τις 2 (κεντρική πλατεία και Ευμοίρου). Για τις 7 έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και γίνεται η τοποθέτηση του εξοπλισμού  μαζί μ’ αυτές τις 5 θα παραδώσει συνολικά 14 παιδικές χαρές. Μια επισήμανση του προέδρου της Οικονομικής Κυριάκου Παιδόπουλου που σχολιάστηκε θετικά από την αντιπολίτευση.

Δημοπρασίες κοινόχρηστου χώρου- 2 εγκρίθηκαν μία πάει για γνωμοδότηση στην νομική υπηρεσία

Κατακυρώθηκε η δημοπρασία για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στην Πλατεία Γαβριήλ Λαδά 30 τ.μ. αντί ΄1.395 ευρώ μέχρι τις 31/12/2019. Επίσης η δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος Δ΄ επί της οδού Γ. Σταύρου 20 αντί 150 ευρώ τον μήνα. Κώλυμα πρόεκυψε στην 3η δημοπρασία που αφορούσε την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου 369τμ επί της οδού Β. Σοφίας (έναντι γηπέδου ΑΟΞ),  αντί 1.050 ευρώ μέχρι την ίδια ημερομηνία. Το κώλυμα προέκυψε όταν η  επιτροπή του δήμου που έκανε έλεγχο διαπίστωσε ότι λειτουργεί εκεί παιδότοπος χωρίς σχετική άδεια και το κοινοποίησε στις 11/7 στην οικονομική επιτροπή. Όπως ειπώθηκε οι όροι της διακήρυξης για την εκμίσθωσης δεν προβλέπουν λειτουργία παιδότοπου αλλά αναψυκτήριο, χώρος πρασίνου και συνάθροισης κοινού και αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά όχι εξοπλισμό παιδότοπου. Υπήρξε προβληματισμός και από την αντιπολίτευση και τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να αναβληθεί το θέμα έως ότου υπάρξει γνωμοδότηση από την νομική υπηρεσία του δήμου.

3 εκτός ημερησίας στην τακτική συνεδρίαση

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα 2 από τα 3  εκτός ημερησίας της τακτικής συνεδρίασης. Ειδικότερα το πρώτο που ήταν αίτημα της νομικής υπηρεσίας για παράταση  λόγω κτηματολογίου, και το τρίτο που αφορούσε προμήθεια συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Στο δεύτερο που αφορούσε μίσθωση μηχανημάτων για την πρόσφατη κακοκαιρία η αντιπολίτευση ψήφισε λευκό επικαλούμενη αοριστία γιατί δεν διευκρινίστηκε σε ποιες περιοχές των Κιμμερίων χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα.

Εξυπηρετούνται κανονικά τα δάνεια του δήμου – 15 εκ. ευρώ το χρηματικό «κομπόδεμα»

Λευκό επίσης ψήφισε η αντιπολίτευση και στο θέμα που αφορούσε την έγκριση έκθεσης με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το 2ο τρίμηνο του έτους 2019. Όπως ανέφερε η Διευθύντρια Οικονομικών του δήμου κα Σπανού το χρηματικό υπόλοιπο του δήμου ανέρχεται σε 15.355.165 ευρώ. Είπε επίσης ότι όλα τα δάνεια του δήμου έχουν ενοποιηθεί και εξυπηρετούνται  κανονικά με κυριότερα αυτό που αφορά την αγορά του νέου Δημαρχείου από το Παρακαταθηκών ενώ διευκρινίστηκε ότι στα δάνεια της ΔΕΥΑΞ ο δήμος είναι εγγυητής.

Νομικής φύσεως θέματα

Τα υπόλοιπα 3 θέματα αφορούσαν την νομική υπηρεσία με πρώτο την εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης για επίδοση εξώδικης όχλησης και κατάθεσης αίτησης για έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου με επίδοση και εκτέλεση αυτής. Όπως έγινε γνωστό η μισθώτρια έχει υπαχθεί για δεύτερη φορά σε ρύθμιση και κατά συνέπεια δεν μπορεί να της επιδοθεί εξώδικο. Το δεύτερο θέμα αφορούσε τον πρώην δήμο Σταυρούπολης και εκκρίθηκε ομόφωνα όπως και το τελευταίο που αφορούσε  εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης για παράσταση και εκπροσώπηση του Δήμου Ξάνθης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…