Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ «Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

«Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

0

-250 γρ.φασόλια ξερά: (άσπρα ή χάντρες)

-2 κομμένα καρότα σε κυβάκια

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο σέλερι

-1 φλιτζάνι λευκό κρασί

-1 κιλό, άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια (ανάμεικτα)

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 κουταλάκι του γλυκού, φρέσκια ρίγανη

-2 φρέσκιες, ψιλοκομμένες ντομάτες ή 250 γρ. ντοματάκι κονσέρβας

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό. Τα βράζετε για 1 ώρα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.

Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τη φρέσκια ντομάτα ή το ντοματάκι και ανακατεύετε για 8’-10’ σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με τη φρέσκια ρίγανη.

  • pligouri melitzanes

    Μελιτζάνες με πλιγούρι

    1 νεροπότηρο πλιγούρι 2 μελιτζάνες φλάσκες λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας 1 φλιτζ το…
  • biftekia laxanikon

    Μπιφτέκια λαχανικών

    500 γρ. πατάτες τριμμένες 200 φρ. Κολοκυθάκια τριμμένα 300 γρ. καρότα τριμμένα 200 γρ. κρε…
  • Γίγαντες φρικασέ

    -200 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς -1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια -1 μαραθ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστά μοσχαρίσια ρολάκια

-1 κιλό μοσχάρι, τρυφερό, κομμένο σε λεπτές φέτες ( κιλότο ή σπάλα ) -2 κουταλιές μαϊντανό…