Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ «Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

«Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

0

-250 γρ.φασόλια ξερά: (άσπρα ή χάντρες)

-2 κομμένα καρότα σε κυβάκια

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο σέλερι

-1 φλιτζάνι λευκό κρασί

-1 κιλό, άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια (ανάμεικτα)

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 κουταλάκι του γλυκού, φρέσκια ρίγανη

-2 φρέσκιες, ψιλοκομμένες ντομάτες ή 250 γρ. ντοματάκι κονσέρβας

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό. Τα βράζετε για 1 ώρα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.

Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τη φρέσκια ντομάτα ή το ντοματάκι και ανακατεύετε για 8’-10’ σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με τη φρέσκια ρίγανη.

  • Τουρλού με πουρέ πατάτας

    2 πιπεριές σε ροδέλες ή κυβάκια 3 κολοκυθάκια σε φέτες ή κυβάκια 2 μελιτζάνες σε φέτες ή κ…
  • Φουρνιστή σαλάτα με ρεβίθια και σταφύλια

    -500 γρ. μαύρα σταφύλια, στη μέση, χωρίς κουκούτσια -χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (ή 1 λεμόν…
  • Πένες με τουρλού λαχανικών

    πένες: 500 γρ. μελιτζάνα: 1 κομμένη σε ροδέλες μανιτάρια: 250 γρ. κολοκυθάκια: 2, καθαρισμ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα με Φακές και σάλτσα σκόρδου

-1½ φλυτζάνια φακές χονδρές -1 φλυτζάνι καλαμπόκι -1 κόκκινη πιπεριά -1 πράσινη πιπεριά -1…