Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φραουλόπιτα

Φραουλόπιτα

0

-250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουτ. σ. για το ταψάκι

-150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο + 1 κουτ. σ. για το ταψί

-6 αβγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους

-250γρ. ζάχαρη

-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

-80γρ. καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη

-200γρ. μαρμελάδα φράουλα

-300γρ. φράουλες ώριμες ολόκληρες, καθαρισμένες

-χυμό από ½ λεμόνι

Λιώνετε καλά με ένα πιρούνι το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ.

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξετε σφικτή μαρέγκα. Προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην πέσει ο όγκος της.

Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι με το μίγμα των κρόκων και ισιώνετε την επιφάνεια. Απλώνετε με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα φράουλα και ψήνετε το γλυκό για 30 λεπτά.

Το βγάζετε και απλώνετε τις φράουλες πάνω στη μαρμελάδα. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και περιχύνετε την φραουλόπιτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…