Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια αχνιστά με χόρτα

Καλαμαράκια αχνιστά με χόρτα

1

-1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια, σε ροδέλες

-1 φλιτζ. ελαιόλαδο

-Αλάτι

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)

-1 μεγάλο πράσο, το λευκό μέρος, σε ροδέλες

-4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

-200 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους

-1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

-400 γρ. ζοχοί, κομμένοι στα 4

-1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

-Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

-1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

Σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα καλαμαράκια στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σελινόριζα. Μόλις σοταριστούν όλα ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Προσθέτουμε τους ζοχούς και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄-35΄.

Στη συνέχεια διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το αλάτι και πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και σερβίρουμε.

  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Σαλάτα με Φακές και Καπνιστό Τόνο

    200 γρ. φακές, χοντρές κατά προτίμηση 1 δαφνόφυλλο φλούδα από 1 πορτοκάλι 2 συσκευασίες κα…
  • Χταπόδι με λαχανικά

    1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο με σταφύλια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σ…