Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα και παστουρμά

Μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα και παστουρμά

0

12 λευκά ή καφέ μεγάλα μανιτάρια

2 φέτες παστουρμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. γραβιέρα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κονιάκ

Αλάτι και πιπέρι

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Για να φτιάξετε τη γέμιση, ψιλοκόβετε τους μίσχους των μανιταριών και τους ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με τον παστουρμά ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γέμιση για 4-5΄. Σβήνετε με το κονιάκ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίζετε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα χονδροτριμμένη. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, βάζετε πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15΄ περίπου.

  • Αγκινάρες ογκρατέν

    12 αγκινάρες μέτριες ½ κιλό κιμά 150γραμ. βούτυρο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη λίγο μαϊντανό 1 φύ…
  • Μακαρόνια με σπανάκι και καρύδια

    1 πακέτο μακαρόνια 1/2 κιλό σπανάκι 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια 1…
  • Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

    -500γρ. φασόλια μαυρομάτικα -400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες -2 ντομάτες ώριμες κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ντοματόσουπα με φακές και ζυμαρικά

    4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο 2 κρεμμύδια 2 πράσα 2 καρότα 2 κλωνάρια σέλερι 2 κ.σ. πελτέ …
  • Αγκινάρες ογκρατέν

    12 αγκινάρες μέτριες ½ κιλό κιμά 150γραμ. βούτυρο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη λίγο μαϊντανό 1 φύ…
  • Νηστίσιμος χαλβάς μαρμπρέ

    -250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί -2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο -1/2 κιλό σιμιγδάλι χο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ντοματόσουπα με φακές και ζυμαρικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο 2 κρεμμύδια 2 πράσα 2 καρότα 2 κλωνάρια σέλερι 2 κ.σ. πελτέ …