Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα και παστουρμά

Μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα και παστουρμά

0

12 λευκά ή καφέ μεγάλα μανιτάρια

2 φέτες παστουρμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. γραβιέρα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κονιάκ

Αλάτι και πιπέρι

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Για να φτιάξετε τη γέμιση, ψιλοκόβετε τους μίσχους των μανιταριών και τους ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με τον παστουρμά ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γέμιση για 4-5΄. Σβήνετε με το κονιάκ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίζετε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα χονδροτριμμένη. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, βάζετε πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15΄ περίπου.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ριζότο καλαμάρι

-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …