Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έδωσαν τα χέρια» για το καλό της επιχειρηματικότητας

«Έδωσαν τα χέρια» για το καλό της επιχειρηματικότητας

0

Μηνύματα συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας με τους φορείς στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΕΒΕ Ξάνθης- Παρέστη ο υφ. Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης

 

Παρόντες οι βουλευτές Ζεϊμπέκ, Στογιαννίδης – Απόντες οι Μέτιος – Ζαγναφέρης

Γιαννακίδης: «Το καλό της Ξάνθης απαιτεί συνεργασίες και όχι ανταγωνισμούς»

 

Η αναγκαιότητα της συνεργασίας, της σύνθεσης και της συνέργειας όλων των φορέων, παραμερίζοντας πολιτικές και κομματικές αντιπαλότητες, προκειμένου να παραχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην οικονομία και στην κοινωνία του νομού, ήταν το μήνυμα της φετινής εθιμοτυπικής σύναξης για την κοπή πίτας του ΕΒΕ Ξάνθης. Αυτό τονίστηκε τόσο από τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, τους βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρη Στογιαννίδη όσο και από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραΐτη.

«Έβαλαν νερό στο κρασί τους» για χάρη της επιχειρηματικότητας; – Απόντες Μέτιος – Ζαγναφέρης

Για πρώτη φορά στα 3,5 χρόνια στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και από τον θώκο του καθ’ ύλην αρμοδίου υφυπουργού ο Στάθης Γιαννακίδης, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που τους επεφύλαξε ο οικοδεσπότης. Γενικότερα, ήταν μια εκδήλωση με… «μια ωραία ατμόσφαιρα», με ευχές και πολλά μηνύματα αισιοδοξίας και με πολύ κόσμο από τον χώρο των επιχειρηματικότητας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απουσία τόσο του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου όσο και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη καθώς και άλλων παραγόντων από το χώρο της ΝΔ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης στο βήμα του ΕΒΕ Ξάνθης

Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Σ. Γιαννακίδης: «Το καλό της Ξάνθης απαιτεί συνεργασίες και όχι ανταγωνισμούς»

Για το «στοίχημα» της ΑΜΘ στην Ανάπτυξη μετά την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα μίλησε ο κ. Γιαννακίδης σημειώνοντας πως η περιφέρειά μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα με πρώτο την γεωστρατηγική της θέση που συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον. Ανέφερε πως στην «φαρέτρα» του υπουργείου υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία , πάνω από 50 προγράμματα, συνολικά 6,5 δις ευρώ που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Μια κρίση που όπως είπε «για το νομό μας ήρθε πριν το 2010 και ειδικότερα από τότε που έκλεισαν τα συνεταιριστικά και χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Σαν νομός περάσαμε καιρό με το κεφάλι κάτω… Τώρα οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το σύνολο των χρηματοδοτικών που έχουν ενεργοποιηθεί», σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το καλό της Ξάνθης απαιτεί συνεργασίες και όχι ανταγωνισμούς . Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε» , τόνισε ο κ. Γιαννακίδης κλείνοντας την ομιλία του, ενώ ευχήθηκε μια καλή χρονιά και ένα γόνιμο προεκλογικό αγώνα.

Ο κ. Ζειμπέκ ανέφερε μερικά από τα μέτρα ελάφρυνσης που έχει πάρει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις όπως την μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την μείωση του φόρου από 29% στο 25% και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτά θα δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις. Ο κ. Στογιαννίδης από την πλευρά του περιορίστηκε να πει πως οι πόρτες των γραφείων των βουλευτών είναι ανοιχτές για όλους δίνοντας έτσι το έναυσμα για συνεργασία.

Δήμαρχος Ξάνθης, Χ. Δημαρχόπουλος: «Απέτυχαν στην οικονομία και στα εθνικά θέματα, ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο»

Εκτός του κλίματος σύμπνοιας ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Δημαρχόπουλος στο ολιγόλεπτο χαιρετισμό του είπε πως η χρονιά αυτή είναι ορόσημο και αφού απηύθυνε τις ευχές του είπε πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, η μικρομεσαία τάξη έχει καταστραφεί και στα εθνικά θέματα ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος με το ανάλογο ύφος.

Ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης προέβλεψε ότι το 2019 θα είναι μια δύσκολη χρονιά ωστόσο σημείωσε πως στο δήμο του η επιχειρηματικότητα ανθεί και απαρίθμησε μια λίστα από υγιείς επιχειρήσεις στο τομέα των οίνων, των ζυμαρικών, την επένδυση των Πλαστικών με το θερμοκήπιο καθώς και τις ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου και Γενισέας με την παραγωγή και επεξεργασία ζαχαροκάλαμου και των προϊόντων του. Υπογράμμισε δε πως ο δήμος Αβδήρων ετοιμάζεται να δημοπρατήσει έργα πάνω από 10 εκ. ευρώ μέσα στην χρονιά. Ο δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά σημείωσε πως τα δύο προγράμματα το Leader και το interreg θα δώσουν ανάσα στους δήμους και τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων. Τέλος ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θ. Μίχογλου ζήτησε από τον κ. Γιαννακίδη να παρέμβει ώστε να ενταχθεί ό δήμος Τοπείρου στον αναπτυξιακό νόμο επισημαίνοντας πως είναι άδικο αυτό για το δήμο του και επίσης να μεσολαβήσει ώστε ο ΣΔΑΝ να μετατραπεί σε ΦΟΣΔΑ γιατί διαφορετικά, όπως είπε, θα γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νομού και θα επιβαρυνθούν όλοι οι δημότες με επιπλέον κόστος.

Πρόεδρος ΕΒΕ Έβρου, Χ. Τοψίδης: «Aπό το πλεόνασμα κρατείστε κεφάλαια και για την επιχειρηματικότητα»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Έβρου και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης τονίζοντας πως χρειάζεται δουλειά, συνεργασία και στρατηγική. «Οκτώ χρόνια κρίσης , την πλήρωσαν οι επιχειρήσεις . Κύριε υπουργέ από το πλεόνασμα κρατείστε και δώστε κεφάλαια για την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να παράξουμε πλούτο για να πάμε μπροστά» τόνισε με έμφαση ο κ. Τοψίδης.

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραΐτης: «Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας».

Ολιγόλεπτη και η ομιλία και του Στέλιου Μωραΐτη, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που είναι η πρώτη χρονιά που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νομού μας είναι στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, καλωσορίζοντας τον υφυπουργό και τους βουλευτές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη της συνεργασίας και σημείωσε πως στο Επιμελητήριο αυτό γίνεται πράξη και πως «έχουμε πετύχει» τη σύνθεση και την συνεργασία. : «Είμαι περήφανος που έχουμε καταφέρει να μην έχουμε παρατάξεις αλλά να δουλεύουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθως έκανε μια αναφορά στο θέμα της ΑΕΠΙ που είπε πως αποτελεί επίτευγμα του ΕΒΕ Ξάνθης ωστόσο απομένουν να γίνουν κάποιες διευθετήσεις σ΄ ότι αφορά το νόμο Κονιόρδου ζητώντας από τον κ. Γιαννακίδη να μεριμνήσει, για να καταλήξει στο θέμα του παραεμπορίου από τα βόρεια σύνορά μας που, όπως είπε, η απουσία ελέγχων έχει κλείσει πολλές επιχειρήσεις και έχει μετατρέψει άλλοτε επιχειρηματίες με ΑΦΜ σε παραεμπόρους και λαθρεμπόρους. Τέλος είπε πως το ΕΒΕ Ξάνθης υλοποιεί πολλά προγράμματα, και αυτά του δίνουν προοπτική, ενώ στρεφόμενος πως τον κ. Γιαννακίδη του είπε επί λέξει: «Σας παρακολουθώ κ. Γιαννακίδη. Δώσατε χρήματα και με το ΕΣΠΑ και με άλλα προγράμματα. Πάτε καλά …Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας».

Βράβευση 4 επιχειρήσεων

Το ΕΒΕ Ξάνθης όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να επιβραβεύει επιχειρήσεις του νομού για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και οικονομία, φέτος βράβευσε 4 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα τα Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, το εστιατόριο «Παλαιά Πόλις» , που συγκαταλέχθηκε στα 100 καλύτερα εστιατόριο της χώρας, την επιχείρηση του κ. Ονίκ Ταγκόβ Κιλισιάν που μετρά 136 χρόνια από την ίδρυσή της και την ταβέρνα «Πίλημα» στο Πίλημα. Τα βραβεία απένειμαν ο υφυπουργός, οι βουλευτές και ο δήμαρχος Ξάνθης, ενώ ο τυχερός της πίτας του ΕΒΕ ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας& Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Στιγμιότυπο από την κοπή πίτας του ΕΒΕ Ξάνθης
Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ενώ παραλαμβάνουν τα βραβεία τους. Για την Sunlight o Χρήστος Καρτάλης
Ο κ. Κηπουρός παραλαμβάνει το βραβείο για το εστιατόριο “Παλιά Πόλις”
Ο κ. Ονίκ για την επιχείρησή του που ιδρύθηκε πριν 136 χρόνια
Βραβείο για την ταβέρνα “Πίλλημα”
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…