Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Καημένα Δίκαια

Καημένα Δίκαια

0

Η Χρυσούλα ήρθε νύφη πριν σαράντα πέντε χρόνια στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας από την κωμόπολη Δίκαια του Έβρου. Απλώς είχαμε μια καλημέρα λόγω της γειτνίασης των σπιτιών μας. Μόλις προ ημερών είχα την τιμή να δεχθώ την επίσκεψή της στο σπίτι μου. Χωρίς καθυστερήσεις και πάνω στην κουβέντα γνώρισα έναν άνθρωπο με ανοιχτό χαρακτήρα και ανεπιτήδευτη συμπεριφορά. Αυτό που λέμε απονήρευτος και ειλικρινής άνθρωπος.

Μας διηγήθηκε πως γνώρισε τον άντρα της στον Έβρο και πως εγκαταστάθηκε μετά στην Στερεά  Ελλάδα. Μας είπε πως στα Δίκαια υπήρχαν στην δεκαετία του ’70 καφετέριες, κινηματογράφοι και ζαχαροπλαστεία. Η ζωή ήταν ευχάριστη και πολιτισμένη, η πόλη ήταν γεμάτη κόσμο και πως τις Κυριακές δεν μπορούσες να διασχίσεις την κεντρική οδό λόγω του μεγάλου πλήθους. Ζωή χαρισάμενη, κάθε μέρα και καινούρια σπίτια. Μου είπε πως πήγε στην Πατρίδα της το καλοκαίρι που μας πέρασε και διαπίστωσε μια πόλη  φάντασμα πλέον. Λίγοι κάτοικοι, κλειστά και έρημα σπίτια, ζωή καμία. Το βράδυ μετατρέπονται τα Δίκαια σε νεκρή ζώνη. Όλος ο νέος κόσμος παίρνει τα μάτια του, μία βαλίτσα και καταλήγει στην Θεσσαλονίκη και οι πιο πολλοί στην Κυψέλη και κάτω από την οδό Λιοσίων. Άλλωστε γιατί θα χτίσουμε και το Μεταμοσχευτικό κέντρο στην Συγγρού, γιατί θα ανοικοδομήσουμε την περιοχή του Ελληνικού. Ζητάμε κόσμο στον Νομό Αττικής, πιο πολύ κόσμο, ακόμη περισσότερο κόσμο, πάντα πέριξ της Ομονοίας και του ηρωικού Γαλατσίου. Τα Δίκαια, το Διδυμότειχο και τα Γιαννιτσά να βρούνε έναν καλόν κουρέα  να κουρεύονται. Εμάς το Μέτς και οι Αμπελόκηποι μας ενδιαφέρουν, σιγά μην ιδρώσουμε για την Ελασσώνα, αρκετούς στρατιώτες χάσαμε εκεί στην μάχη της 6ης Οκτωβρίου του 1912. Στην Συγγρού ούτε έναν. Σιγουριά 100%. Γειά, γειά και σιγουριά

Τώρα κλείνουν μαγαζιά στα Δίκαια, στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, αλλά εμείς εκεί, υπέρ της ενημέρωσης για τα κυκλοφοριακά προβλήματα επί της Αλεξάνδρας και της Ποσειδώνος. Μην συζητάς, απασχολεί σφόδρα τους κατοίκους της Φλώρινας και του Πισοδερίου. Ενισχύουμε το κέντρο και αδυνατίζουμε τα άκρα, αντίθετα πλέον με το στρατηγικό σχέδιο του Μιλτιάδη.  Μπορεί η Κύπρος να κείται μακράν αλλά και ο Έβρος πλέον αρκετά μακρύτερα, πιθανόν πλησίον του Μπουένος Άϊρες. Σε λίγο καιρό στα χωράφια της Ορεστιάδος θα μπαίνουν ανενόχλητα Τούρκικα και Βουλγάρικα τρακτέρ να τα οργώνουν. Θα κατοχυρωθεί χρησικτησία, θα πρέπει να είμαστε νόμιμοι. Μακριά από την παρανομία και τον ρατσισμό.

Άνθρωποι αλλοεθνείς Ελληνολάτρες αναρωτιούνται αν πράγματι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν σώας τας φρένας και σε συνέδριο στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας πρό μηνών απεφάνθησαν πως ναι μέν οι Βουλευτές με τους Υπουργούς χαίρουν άκρας υγείας, όμως συνειδησιακά πάσχουν από την ανίατη νόσο της ασυνειδησίας. Οπτικά διακρίνουν μόνον την διαφορά ανάμεσα στα χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, ενώ για τα χαρτονομίσματα των 20 και των 10 ευρώ δηλώνουν άγνοια και  ότι ουδέποτε  έκαναν συναλλαγή με αυτά. Όσον αφορά τα κέρματα όλοι έδειξαν έκπληκτοι με την πληροφορία. Δεν το εγνώριζαν. Γεωγραφικά οι κκ Βουλευτές είναι ενημερωμένοι μέχρι τα Μέγαρα και την Μαλακάσα. Μόρφωση επιπέδου ορεσίβιου χωρικού Κινέζου περί την Ελληνική γλώσσα σε Αττική διάλεκτο.

Η έλλειψη εθνικής συνείδησης  που τόσο επίμονα  καλλιεργήθηκε από τον συνειδητό ανθέλληνα Andreas βρίσκεται εντός των ψυχών μας και μας απαγορεύει να συναισθανθούμε πατριωτικά. Τα πάντα είναι εύκολα στη ζωή, μόνον η ορατότητά μας πάσχει. Δεν μας επιτρέπουν να δούμε πως τα χωριά μας άδειασαν, η επαρχία  δεν διαθέτει θέσεις εργασίας και μόνη διέξοδος των νέων είναι να στοιβάζονται σε ανήλιαγες γκαρσονιέρες των Αθηνών ή στις οικονομικές θέσεις της Ryanair με προορισμό τα οικονομικά οφέλη των ξένων εργοδοτών. Τον Αμερικανό ναύτη θα τον πληρώσουμε με εδαφικές μειώσεις. Θυμηθείτε το.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • ΩΣ ΠΟΤΕ;

    Ως πότε θα μισούμε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα υποκρ…
  • Η Γυναίκα σήμερα

    Μάρτιος: Ο πρώτος μήνας της άνοιξης, αλλά και ο μήνας που τιμάται η γυναίκα Πολλαπλός και …
  • Η Μέρα της Γυναίκας

    Η Μέρα της Γυναίκας έρχεται να τονίσει για μια ακόμη φορά το σημαντικό ρόλο της γυναίκας σ…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Ως πότε θα μισούμε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως πότε θα υποκρ…