Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σωρευτικό ακατάσχετο στις 15.000 ευρώ διεκδικεί ο ΣΑΣΟΕΕ

Σωρευτικό ακατάσχετο στις 15.000 ευρώ διεκδικεί ο ΣΑΣΟΕΕ

0

Αίτημα, προκειμένου για να μην χάσουν τις άμεσες ενισχύσεις χιλιάδες Έλληνες αγρότες

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες ή ακόμα και… ώρες πριν από την πληρωμή της β’ δόσης της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος, της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενίσχυσης διάφορων παραγωγών μέσω deminimis, ωστόσο αν δεν λυθεί το ζήτημα του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, χιλιάδες αγροτικές οικογένειες κινδυνεύουν να μην δουν το… φως του χρήματος και να περάσουν «μαύρα Χριστούγεννα».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΑΣΣΟΕ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική «για την κακή κατάσταση που βρίσκονται φέτος χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι σε κάθε περιοχή της χώρας» και ζητάει να μην «πειραχτούν» οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις, αλλά να γίνει άμεσα πράξη το σωρευτικό ακατάσχετο των 15.000 ευρώ (αντί των 1.250 ευρώ μηνιαίως που ισχύει σήμερα).

«Θυμίζουμε ότι οι άμεσες ενισχύσεις χορηγούνται στους παραγωγούς ως εισοδηματικό δίχτυ ασφαλείας («safety net»), προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γεωργική τους δραστηριότητα ανεξάρτητα από την επίδραση των ουκ ολίγων αστάθμητων παραγόντων (τιμές, κλιματολογικές συνθήκες, ασθένειες φυτών και ζώων, αβεβαιότητα στις αποδόσεις). Ως εκ τούτου, η κατάσχεση της βασικής ενίσχυσης χωρίς περιορισμό και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι τμήμα αυτής χρησιμοποιείται ως επένδυση για την αγορά μέσων που θα εξασφαλίσουν την παραγωγή για τα επόμενα έτη (λ.χ. ζωοτροφές, σπόροι, φυτοφάρμακα), ανατρέπει τον γεωργικό προγραμματισμό και θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Επομένως θίγει αρνητικά το σκοπό για τον οποίο έχει χορηγηθεί», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο «όπλο» μοριακής μεθοδολογίας στην «μάχη» κατά των κουνουπιών

Μέσα από το πρόγραμμα INSEQT που υλοποιείται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ, τη  Γε…