Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αρκετά «γαλάζια» στελέχη από την Ξάνθη στο συνέδριο της ΝΔ

Αρκετά «γαλάζια» στελέχη από την Ξάνθη στο συνέδριο της ΝΔ

0

Μας μεταφέρουν «κλίμα ενωτικό και με αισιοδοξία για την νίκη»

 

Μίλησε στο συνέδριο ο π. δήμαρχος Μύκης Μ. Ντουκιαντζή – Εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή η Πέλα Βώβου και ο Αντώνης Πασχάλης

 

 Η συμφωνία των Πρεσπών και η οικονομία ήταν ο πολιτικός «καμβάς» του 12ου συνεδρίου της ΝΔ που διεξήχθη στο Σαββατοκύριακο στο Metropolitan EXPO στην Αθήνα με 3.000 συνέδρους, 2.000 παρατηρητές παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη και στελεχών. Καλεσμένοι του συνεδρίου ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Το οικονομικό και το Μακεδονικό στο 12ο συνέδριο της ΝΔ

Τα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει ως κυβέρνηση η ΝΔ με στόχο την πραγματική οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων απαρίθμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την ομιλία του δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ ενώ έκανε εξαγγελίες στον ΕΝΦΙΑ , φόρους ΦΠΑ εργοδοτικές εισφορές. Δεσμεύτηκε επίσης για Βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα ενώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

Σ΄ ότι αφορά το Μακεδονικό ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών. Απευθυνόμενος στον ίδιο είπε χαρακτηριστικά: «Δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Δώσατε “μακεδονική εθνότητα” και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας».

Κλίμα ενωτικό και με αισιοδοξία για την νίκη

Στο κλίμα του συνεδρίου μας μεταφέρει το στέλεχος της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τριανταφυλλίδης που παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου. «Το κλίμα ήταν καλό, ενωτικό. Υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία της νίκης και μεγάλη συσπείρωση. Ο λόγος του προέδρου ήταν ενωτικός και προέβη και σε πολύ σημαντικές δεσμεύσεις για την οικονομία», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλίδης.

Μίλησε στο συνέδριο της ΝΔ ο π. δήμαρχος Μύκης Μ. Ντουκιαντζή

Στο συνέδριο παρακολούθησε και μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Μύκης Ντουκιαντζή Μουτζαχήτ, ο οποίος και αναφέρθηκε στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, τα προβλήματά της και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν συγκροτημένα «για να βγει από το γενικό περιθώριο, δηλαδή ν’ ακουστεί, η φωνή της Μειονότητας», όπως ανέφερε. Ο κ. Ντουκιαντζή ξεκίνησε με τη διαπίστωση ότι η Ν.Δ. στη Θράκη υστερεί στην εκλογή βουλευτή εδώ και χρόνια. Και πως Η Ν.Δ. δύσκολα πείθει την πλειοψηφία των κατοίκων της μειονότητας γι’ αυτό δεν βρίσκει ανταπόκριση κι αυτό είναι ένα σοβαρό ζητούμενο και πρόβλημα προς επίλυση. Υποστήριξε δε ότι θα πρέπει το ψηφοδέλτιο στο νομό μας να αποτελείται από ισχυρούς μειονοτικούς υποψηφίους και το ίδιο να ισχύσει και με τους υποψηφίους της πλειονότητας: «Ο στόχος πρέπει να είναι οπωσδήποτε η εκλογή, τουλάχιστον ενός μειονοτικού βουλευτή της παράταξης μας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το ποσοστό προτίμησης της κοινωνίας στην Νέα Δημοκρατία. Είναι αυτονόητο ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή και δεύτερου βουλευτή. Μόνον ένα ισχυρό, δυνατό, ψηφοδέλτιο θα καταφέρει να φέρει τη νίκη. Ο εκάστοτε υποψήφιος πρέπει να έχει την αναγνώρισιμότητα και αποδοχή τον ψηφοφόρων της μειονότητας», σημείωσε ο κ. Ντουκιαντζή ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μείζονα προβλήματα της μειονότητας όπως εκπαίδευση, υποδομές, ανεργία.

Εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή η Πέλα Βώβου και ο Αντώνης Πασχάλης

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξήχθηκαν εκλογές στην Πολιτική Επιτροπή. Εκλέχθηκαν 210 νέα μέλη μεταξύ των οποίων η Πέλα Βώβου με 80 ψήφους (124 στην σειρά ) και ο Αντώνης Πασχάλης με 86 ψήφους (117 στη σειρά). Επίσης επανεκλέχτηκε ο γραμματέας Λεύτερης Αυγενάκης.

Ποιοι ήταν στο συνέδριο από την Ξάνθη

Εκτός από τους προαναφερθέντες το συνέδριο παρακολούθησαν ο πρώην υπουργός Α. Κοντός, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Πατεράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Καμαρίδης, ο Δ. Μπένης, η Μ. Τσιακίρογλου και ο Η. Οικονόμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…