-220γρ. παπαρδέλες
-1 φλιτζάνι αρακά
-3 κ. σ. βούτυρο
-350γρ. καπνιστό λουκάνικο σε ροδέλες
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-1 μεσαίου μεγέθους λάχανο, ψιλοκομμένο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε στο νερό τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε περίπου για 2 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις παπαρδέλες και τον αρακά στη ζεστή κατσαρόλα μαζί με 1 κ. σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε άλλη μία κ. σ. βούτυρο. Ρίχνουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε περιστασιακά για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε το λουκάνικο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ. σ. βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, τις παπαρδέλες και το λουκάνικό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως