-700-800 γρ. κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος ανάμεικτος
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
-2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
-1 αυγό
-¼ φλιτζανιού γάλα
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για το πασπάλισμα
-πουρές έτοιμος ή σπιτικός
Για τη σάλτσα ντομάτας
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
-400-450 γρ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκι ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Μουσκεύετε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις στύβετε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δύο είδη κιμά (από το χοιρινό και το μοσχάρι) και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε το μείγμα καλά και πλάθετε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους βγάζετε απ’ το τηγάνι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το ντοματάκι, 1 φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη.
Ετοιμάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ή της βασικής σπιτικής συνταγής. Σερβίρεται τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και τον πουρέ.