Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πολιτιστική Εκδήλωση από το Ίδρυμα Sciacca και τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca

Πολιτιστική Εκδήλωση από το Ίδρυμα Sciacca και τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca

0

Σήμερα και αύριο στον Πολυχώρο Τέχνης Μάνος Χατζιδάκις

Το Ίδρυμα Sciacca και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν την πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο: “Επιστήμη & Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο”, στον «Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις». Στην εκδήλωση, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μαρία Λαμπροπούλου παρουσιάζει πώς μέσα από τη μικροσκόπηση μπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η μελέτη των ιστών στο μικροσκόπιο είναι ένα πολύωρο, μοναχικό κι άχαρο πολλές φορές επιστημονικό ταξίδι. Έτσι, σε αυτό το μοναχικό ταξίδι έμαθα να αναζητώ τη μαγεία της Τέχνης στις εκατοντάδες ιστολογικές εικόνες, που περνούν, καθημερινά, μπροστά από τα μάτια μου κι εναλλάσσονται σαν σκηνές βουβής κινηματογραφικής ταινίας.  Σχήματα και χρώματα, που από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο αλλάζουν, μετατρέποντας την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη, με τρόπο πρωτόγνωρο και μαγικό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 – 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30. Την εκδήλωση θα κλείσει ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας ερμηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι.

Τις δυο ημέρες θα λειτουργήσει έκθεση με όλα τα έργα της κυρίας Λαμπροπούλου, τα οποία αποτυπώνουν το συναπάντημα Ιατρικής και Τέχνης μέσα από το μικροσκόπιο, τα οποία θα παραμείνουν και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν: Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Βασιλική Μπαφατάκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διχασμένη η Επιστημονική Κοινότητα: Είναι ο τάφος της Ολυμπιάδας στον Κορινό Πιερίας;

Μια απ’ τις πιο περίεργες και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της αρχαιότητας και της κυρίως …