Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

0

-10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

-5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)

-5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)

-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)

-200 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες (κατεψυγμένες)

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα μανιτάρια) + 2 κουτ. σούπας για τη σάλτσα

-1 κουτ. σούπας πελτές

-χυμός από 1 μικρό λεμόνι (αν θέλουμε)

-αλατοπίπερο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι (4 κουτ. σούπας) και το λεμόνι (αν βάλουμε) και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας) σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού. Τα φουρνίζουμε ξανά για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Για να εξατμιστούν καλύτερα τα υγρά των μανιταριών, τα ψήνουμε σε ψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.

  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    -5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ριζότο καλαμάρι

-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …