-Μισό κιλό κριθαράκι
-Μισή κούπα ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-4 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
-6-8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-2 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες καρέ
-1-ντομάτα ψιλοκομμένη καρέ
-1-φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
-Αλάτι, Πιπέρι
-½ κουταλάκι κανέλα σκόνη
-3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή 3 κούπες νερό + 1 κύβο)
-φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
-φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένο
-½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κριθαράκι. Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνετε 3 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό και την κανέλλα. Ανακατεύετε πού και πού αφήνετε να βράσει 5 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια , τις πιπεριές. Τα σοτάρετε κι αυτά αρκετά καλά και προσθέτετε τη ντομάτα. Τα αφήνετε λίγο ακόμα να σοταριστούν, ανακατεύοντας. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι . Προσθέτετε και το κριθαράκι μαζί με τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό με τυρί. Προσέχουμε τα λαχανικά μας να μην παραψηθούν, αλλά να είναι κάπως τραγανά.