Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σε περιφερειακή σύσκεψη αγρότες και κτηνοτρόφοι

Σε περιφερειακή σύσκεψη αγρότες και κτηνοτρόφοι

0
agrotis-tsapa

Με κάλεσμα της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η Ενότητα». Θα παραβρεθεί εκ μέρους της αντιπροσωπείας της πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων ο Β.Μπούτας

 Περιφερειακή σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στην Κομοτηνή την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 7 μμ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης).

Στο κάλεσμα αναφέρεται: «Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, επικαιροποιούμε τα αιτήματά μας, συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βήματα. Οι φιέστες της Κυβέρνησης πέρασαν, τα προβλήματα όμως της μικρομεσαίας αγροτιάς παραμένουν και οξύνονται. Η περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη», που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια, μεταφράζεται σε άγρια φορολογία, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ, πράσινο τέλος στο νερό, αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά. που σημαίνει περίπου 60% απώλεια εισοδήματος. Αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον αγροτικό χώρο στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στο όνομα της “ελεύθερης οικονομίας της αγοράς” δίνει τη δυνατότητα σε μια χούφτα μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους να αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας, συχνά να μας αφήνουν και απλήρωτους και να διοχετεύουν στη λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα τα προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτοκτηνοτρόφων και λαού. Τεράστιες οι ζημιές στην παραγωγή μας φέτος, που θα αποζημιωθούν με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1,8 εκατ. ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η αντιπλημμυρική προστασία του νομού παραμένει προβληματική και τα δίκτυα άρδευσης και αποστράγγισης βρίσκονται σε κακή κατάσταση (π.χ. σιφόνι Κομάρων). Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τους κτηνοτρόφους, όπου παρά τα επανωτά χτυπήματα από τις ζωονόσους και τα χιλιάδες αιγοπρόβατα που θανατώθηκαν λόγω της ευρωενωσιακής πολιτικής, που δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό τους, τίποτα ουσιαστικά δεν έγινε και έτσι για άλλη μια φορά η ευλογιά βρίσκεται “έξω από την πόρτα μας”, καθώς ήδη κηρύχτηκε προληπτική καραντίνα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το ποτάμι του Έβρου, λόγω κρουσμάτων που βρέθηκαν στην γείτονα χώρα. Αυτό σε συνδυασμό με τις τιμές στο γάλα και τον νέο νόμο για τα νωπά προϊόντα σημαίνει τελειωτικό χτύπημα για τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Και αν κάποιος τολμήσει να εναντιωθεί η “αριστερή” κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον στέλνει φυλακή σαν κακοποιό, όπως έγινε με τους συνάδελφους του Δ.Σ της ομοσπονδίας του Έβρου. Τους απαντάμε πως δε μας τρομάζουν! Ξέρουμε την δύναμη μας, που κρύβεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες. Για αυτά και όχι μόνο, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά και ομάδες χωριών, την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

σε συντονισμό με την Πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στη σύσκεψη».

Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί εκ μέρους της αντιπροσωπείας της πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων ο Βαγγέλης Μπούτας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έφραξε η «Μπούκα του Λαγού» στην Βιστονίδα

Χρειάζεται άμεσα έργο διάνοιξης γιατί τα ψάρια κινδυνεύουν από ασφυξία – Συνάντηση Γιαννακ…