Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με κίτρινη κολοκύθα

Τάρτα με κίτρινη κολοκύθα

0

Για τη ζύμη

-500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-200 γραμ. γιαούρτι

-1/2 κ.γλ. αλάτι

-1 αυγό

Για τη γέμιση

-1 κιλό κολοκύθα γλυκιά τριμμένη σε χοντρό τρίφτη (ή κολοκύθια)

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένα

-2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-2 καρότα τριμμένα

-400 γραμ. ανθότυρο

-150 γραμ. φέτα σε τρίμματα

-250 γραμ. τυρί κρέμα

-1/4 φλ. εβαπορέ γάλα

-4 αυγά

-2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο ή φρέσκο δυόσμο

-αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη για τάρτα σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′. Ανοίγουμε με πλάστη τα φύλλα της τάρτας και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση με κίτρινη κολκύθα: Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε κολοκύθια και καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 5′. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο. Τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει η τάρτα με λαχανικά. Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…