Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προς κατάρρευση ο συνδυασμός Δημαρχόπουλου

Προς κατάρρευση ο συνδυασμός Δημαρχόπουλου

0

Διέγραψε από το «Δήμο Πρότυπο» Τσέπελη-Πυρνάρη. «Αντάρτικο» από συμβούλους του, που δεν υπέγραψαν τη διαγραφή

 Τι δήλωσε στο “Ε” για τη διαγραφή η Ειρήνη Πυρνάρη

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο συνδυασμό του δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου, μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης που εξελίχθηκε σε «φιάσκο» για το «Δήμο Πρότυπο», αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει τα θέματα των δημοτικών τελών.

Χθες ο δήμαρχος κάλεσε σε σύσκεψη τα 23 από τα 25 μέλη του συνδυασμού, θέτοντας προς έγκριση τη διαγραφή Μανόλη Τσέπελη και Ειρήνης Πυρνάρη, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα ρήγματα στη συνοχή της παράταξης. Οι σύμβουλοι προσέρχονταν στο γραφείο του δημάρχου για να υπογράψουν, ώστε να συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της παράταξης. Κάποιοι ωστόσο αρνήθηκαν να πάνε ή πήγαν αλλά δεν υπέγραψαν τη σχετική απόφαση, με αποτέλεσμα η απόφαση να εγκριθεί με οριακή πλειοψηφία. Και όντως εστάλη το μήνυμα του δημάρχου, που έσπευσε με τη διαγραφή να συνετίσει τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού, ωστόσο το «αντάρτικο» που προέκυψε προκαλεί ισχυρό προβληματισμό. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να προκληθούν περαιτέρω εξελίξεις από το πρωί της Δευτέρας.

 

Δήλωση Πυρνάρη

«Πρόκειται για μία από τις σπασμωδικές κινήσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει τελευταία ο Δήμαρχος», σημείωσε μόλις ενημερώθηκε η Ειρήνη Πυρνάρη, ενώ θα τοποθετηθεί άμεσα και ο Μανόλης Τσέπελης.

 

Ανακοίνωση Δημάρχου

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής αναφέρει τα παρακάτω:

Σήμερα 27 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχείο Ξάνθης, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης με θέμα συζήτησης, την διαγραφή των δημοτικών συμβούλων κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και κ. Ειρήνης Πυρνάρη από την δημοτική παράταξη – ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Ξάνθης και του συνδυασμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, καθώς και την παρ. 5 του άρθρου 94 του Ν.3463/2006.

Μετά από έκθεση των γεγονότων, διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία η ομάδα των συμβούλων της Δημοτικής Παράταξής μας, αποφάσισε μετά την εισήγηση του επικεφαλής της, την διαγραφή των Δημοτικών Συμβούλων κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και κ. Ειρήνης Πυρνάρη από την ομάδα της πλειοψηφίας, καθώς με τη συμπεριφορά τους έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης της ομάδας της πλειοψηφίας, την οποία συστηματικά εκθέτουν και παρακωλύουν το έργο της, ενώ διεμβολίζουν τη συνοχή της και αμφισβητούν το ρόλο και τις κατευθύνσεις της παράταξης και του επικεφαλής της.

Η βασική αρχή της Δημοτικής Παράταξής μας ήταν και είναι το γενικό συμφέρον του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, έναντι του προσωπικού και αυτό συνεχίζουμε να υπηρετούμε.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …