Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα light
6 κουταλιές άπαχο γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη σαλάτα
4 φλιτζάνια μπρόκολο
1 μήλο πράσινο ή κόκκινο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζάνι καρύδια
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
Για το ντρέσινγκ: Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τη μαγιονέζα, γιαούρτι, ξύδι, και τη ζάχαρη.
Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση και βράζετε σε δυνατή εστία μέχρι να κοχλάσει. Αλατίστε το νερό και ρίξτε το μπρόκολο στην κατσαρόλα. Βράζετε για ακριβώς 6 λεπτά σε δυνατή εστία.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το μπρόκολο, κρεμμύδι, μήλο κομμένο σε κύβους, καρύδια, σταφίδες. Ραντίστε με ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.