Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζανοπιπεριές με μπέικον και γιαούρτι

Μελιτζανοπιπεριές με μπέικον και γιαούρτι

0

-4 – 5 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε λεπτές φέτες

-5 – 6 πιπεριές κέρατο

-5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες στο μούλτι ή το μπλέντερ

-1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) πρόβειο γιαούρτι

-2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες + 1 καθαρισμένη και ολόκληρη

– 6 – 8 λεπτές φέτες ψωμιού για να καλυφθεί εντελώς ο πάτος του ταψιού

– 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια

-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα

– 3 – 4 σταγόνες ταμπάσκο ή 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα

– 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό

– 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

– 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

– 5 – 6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (ή 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου), ψιλοκομμένα

– αλάτι

– 100 ml ελαιόλαδο

– ελαιόλαδο, για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες

Αφήνουμε μισή ώρα τις μελιτζάνες σε αλατόνερο, τις ξεπλένουμε τις στύβουμε καλά και τις σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ι τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι, και τις κόβουμε σε μέτρια καρέ. Τις βάζουμε σε μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, πάνω σε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου, τις πιπεριές για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους. Τις βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά, ώστε μετά να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε σε μέτρια κομμάτια και τις ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες.

Σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και το ταμπάσκο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ψήνουμε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις τρίβουμε με την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις απλώνουμε σε ένα σκεύος σερβιρίσματος (κατά προτίμηση πυρέξ ή ταψί), που να τις χωράει ακριβώς σε μονή στρώση. Βάζουμε από πάνω το μπέικον και μετά μία στρώση από τις μελιτζανοπιπεριές. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκορπίζουμε το μαϊντανό. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γιαούρτι και σκορπίζουμε το βασιλικό ή το δυόσμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…