Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Τσολακίδης συντονιστής για τις εκλογές της κεντροαριστεράς στην Ξάνθη

Ο Τσολακίδης συντονιστής για τις εκλογές της κεντροαριστεράς στην Ξάνθη

0

Δηλώνει αισιόδοξος για την συμμετοχή

 Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκλογική προετοιμασία για την εκλογή επικεφαλής στην Κεντροαριστερά και με απόφαση του Ν. Αλεβιζάτου έχουν οριστεί οι επιτροπές και υπεύθυνοι συντονιστές σε επίπεδο περιφερειών και νομών. Συντονιστής στην περιφέρεια ορίστηκε ο πρώην υπουργός τους ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης και στο νομό μας ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης.

 

Ο Β. Τσολακίδης επικεφαλής της επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς στο νομό μας

Την Επιτροπή αποτελούν ως Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης (Ν.Ο.Ε.), οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Έτσι ο Αμανατίδης Χρήστος ως εκπρόσωπος του Ν. Ανδρουλάκη, ο Γκαρμπούνης Χρήστος , του Γ. Καμίνη, όπως επίσης και το Χρίστος Πούλιος, ενώ ο Στολίδης Σωτήρης είναι εκπρόσωπος της Φ. Γεννηματά, ο Μουρούτσος Σπυρίδων του Σ. Θεοδωράκη και ο Κοκκινίδης Σταύρος του Κ. Γάτσιου. Για τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν ορίστηκαν εκπρόσωποι. Να σημειώσουμε πως η Επιτροπή έχει συνεδριάσει δύο φορές και ασχολήθηκε με οργανωτικά θέματα ενώ καθόρισε τα εκλογικά κέντρα, όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές στις 12/11/2017 και στις 19/11/2017 . Επίσης όρισε τους χειριστές των τάμπλετ στα εκλογικά κέντρα καθώς επίσης ζήτησε εγγράφως τη συνδρομή του Δικηγορικού συλλόγου για συμμετοχή εθελοντών δικηγόρων στις εκλογές. Να σημειώσουμε πως τα εκλογικά κέντρα θα συνδέονται μεταξύ τους και με τα κεντρικά ηλεκτρονικά. Όπως ανέφερε ο κ. Τσολακίδης η πρώτη δοκιμαστική θα γίνει από την εταιρεία που έχει αναλάβει στις 5 Νοεμβρίου και θα είναι πανελλαδικής κλίμακας.

Αισιόδοξος για την συμμετοχή ο Τσολακίδης

Την αισιοδοξία του πως ότι είναι εφικτός ο στόχος των 1.000 ψήφων στο νομό μας εξέφρασε ο κ. Τσολακίδης, και την εκτίμησή του πως πανελλαδικά αν ψηφίσουν πάνω από 150.000 θα είναι απόδειξη ότι το νέο εγχείρημα έχει αποδοχή και δυναμική. Πρόσθεσε δε ότι αρχίζει να δημιουργείται ένα θετικό κλίμα που ευελπιστεί να εκφραστεί ως συμμετοχή στην κάλπη. Ένας ανασταλτικός παράγων είναι τα 4 ευρώ και όπως ανέφερε ο κ. Τσολακίδης έχουν ζητήσει να μειωθεί στα 3 ευρώ ενώ εκτίμησε πως η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν επιτρέπονταν και η ηλεκτρονική ψηφοφορία κάτι που δεν έγινε.

Τα εκλογικά κέντρα ανά δήμο

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής οι κάτοικοι της Ξάνθης θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν στα εξής εκλογικά κέντρα: Στο Δήμο Αβδήρων: Στους οικισμούς των Αβδήρων, της Γενισέας και του Σελέρου. Στο Δήμο Μύκης: Στον οικισμό της Σμίνθης.Στο Δήμο Ξάνθης: Στην Ξάνθη (στο Δημοτικό Αμφιθέατρο) και στον οικισμό της Σταυρούπολης (στη παλιά δημοτική επιχείρηση). Στο Δήμο Τοπείρου: Στους οικισμούς του Αβάτου και των Τοξοτών. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στις διεργασίες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.dpekloges.gr, στην οποία υπάρχει το κάλεσμα του Προέδρου της ΑΕΔΔ για εθελοντική συμμετοχή. Όπως πληροφορηθήκαμε σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα οριστούν οι Εφορευτικές επιτροπές που θα αποτελούνται από 2 – 3 άτομα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…