Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Νεαροί, αλλά… εμπειρότατοι οι ληστές του περιπτέρου στο Εύμοιρο

Νεαροί, αλλά… εμπειρότατοι οι ληστές του περιπτέρου στο Εύμοιρο

0
astynomia-ktirio 001

Ομολόγησαν τρεις ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα, πολίτες, κτήρια και καταστήματα της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης σε διάστημα ενός μήνα

Πέντε γυναίκες και ένας άνδρας ήταν οι «ακόλουθοι» που προσπάθησαν να τους φυγαδεύσουν τη Δευτέρα, όταν οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους οι δύο από τους ληστές του περιπτέρου του Ευμοίρου που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην Εισαγγελία της Ξάνθης, ήταν αρκετά… δραστήριοι, όπως προέκυψε από τα αδικήματα που ομολόγησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 3 ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα, πολίτες, κτήρια και καταστήματα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 17-11-2016 έως 18-12-2016, στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των δύο νεαρών από το Δροσερό, ηλικίας 17 και 18 ετών σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο νεαροί, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τα κάτωθι:

-Στο Εύμοιρο, με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος 66χρονου, προσωρινά υπεύθυνου σε περίπτερο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

-Στην Ξάνθη, με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από 34χρονη το πορτοφόλι της, που περιείχε χρήματα.

-Από τους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης αφαίρεσαν συνολικά 13 οχήματα και συγκεκριμένα 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 3 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

-Στο Νομό Ξάνθης, σε 11 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα – έγγραφα από πολίτες, οχήματα, κτήρια και καταστήματα.

Για τον 18χρονο προέκυψε επίσης ότι, στις 25-11-2016 το πρωί, μαζί με άγνωστους συνεργούς του προσέγγισαν 34χρονο, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του μία τσάντα, που περιείχε χρήματα.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο 17χρονος, στις 10-12-2016 στην Ξάνθη, αφαίρεσε από την κατοχή 67χρονης την τσάντα της, η οποία περιείχε χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίσθηκαν δέκα από τα αφαιρεθέντα οχήματα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Συλλήψεις και για το επεισόδιο στα δικαστήρια

Τη Δευτέρα, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας φύλλο, συνελήφθησαν τα έξι άτομα, συγγενείς και φίλοι των δύο συλληφθέντων, που προκάλεσαν επεισόδιο, προκειμένου να τους βοηθήσουν να αποδράσουν. Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο ένας εκ των δύο νεαρών, προφασίστηκε επιληπτικό σοκ και έπεσε στο έδαφος, ώστε να ολοκληρωθεί το «θέατρο».

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν πέντε γυναίκες, ηλικίας 53, 30, 23, 21 και 16 χρονών και ένας άνδρας 25 ετών, διότι, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια μεταγωγής των δύο κρατουμένων, άρχισαν να εξυβρίζουν και να απειλούν τους αστυνομικούς, ενώ τέσσερις από αυτούς επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και με την άσκηση σωματικής βίας επιχείρησαν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…